Program


Orgonaavató koncert - Madaras Gergely és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Orgonaavató koncert - Madaras Gergely és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

A zenekar mesterei
Madaras Gergely és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Orgonaavató koncert

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 22. hétfő, 19:30

R. Strauss: Festliches Präludium, op. 61
Liszt: Prelúdium és fúga a B-A-C-H motívumra
Kodály: Laudes organi
Szathmáry Zsigmond: Orgonaverseny

Fassang László (orgona) A Zeneakadémia Alma Mater Kórusa (karigazgató: Somos Csaba) A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Vezényel: Madaras Gergely

2018 őszén újra teljes pompájában csodálhatjuk a Zeneakadémia újjáépített orgonáját, amely a szecessziós épülettel egyidős, 1907-ben készült. A Zeneakadémia 2010-ben döntött az eredeti orgona rekonstrukciója mellett, az avatóünnepségre Liszt Ferenc születésnapjánkerül sor. Az estén négy orgonás művet hallhat a közönség – a hangszerek királynőjét hol zenekar, hol pedig énekkar kíséri. A hangversenyen egy kortárs mű is elhangzik: a híres orgonista-zeneszerző, Szathmáry Zsigmond erre az alkalomra szimfonikus orgonaversenyt írt. Az újjáépített orgonát a világhírű előadóművész, Fassang László szólaltatja meg, aki a rekonstrukciós projekt egyik koordinátora, egyben a Zeneakadémia tanára.

Ajánlatunk


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!