Program


Orgona + 3 szaxofon
3

Orgona + 3 szaxofon

Klasszikus zene, világzene és jazz. Három különböző világ, a végeredményt azonban minden bizonnyal összeköti és hasonlóvá teszi majd, hogy a három páros egyforma lelkesedéssel és kíváncsisággal vág neki a művészi együttműködés sok meglepetést tartogató felfedező útjának.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 20. szerda, 19:30

Orgona + 3 szaxofon

Fassang László a Müpa orgonakoncertjeinek szerkesztőjeként kezdettől gondoskodik arról, hogy az itt megvalósuló orgonaestek eltérjenek az átlagtól, olyan felfedező szellemet képviselve, amely új utakat nyit az orgonajáték és az orgonazene hallgatásának szokásaiban. Ugyanezt a gondolkodásmódot képviseli akkor is, amikor előadóként maga ül a játszóasztalhoz: kísérletező művész, aki szereti a kihívásokat, és nem zárkózik be egyetlen műfajba. Ezt bizonyítja mostani hangversenye is, amelyen három szaxofonossal muzsikál együtt.

Az orgonaművész mindhárom fúvós muzsikussal régi művészbarátságot ápol: Vincent Le Quang, Ávéd János és Szokolay Dongó Balázs évtizedek óta alkotó partnere Fassang Lászlónak. Az orgonaművész mindegyikük társaságában más-más arculatú, más stiláris jellegzetességeket mutató közös produkciókat: három különálló repertoárt hozott létre. Ezekből kaphatunk ízelítőt ezen a hangversenyen, amelynek során a három duó tölti majd ki a műsoridőt. Improvizatív zenét hallunk - az improvizáció a szaxofonosok számára éppúgy nem idegen terület, mint az orgonistáknak, akikkel szemben évszázadokon át kötelező elvárás volt (s ma is az), hogy tudjanak és merjenek rögtönözni közönségük előtt. A három terület: a klasszikus zene, a világzene és a jazz. Három különböző világ, a végeredményt azonban minden bizonnyal összeköti és hasonlóvá teszi majd, hogy a három páros egyforma lelkesedéssel és kíváncsisággal vág neki a művészi együttműködés sok meglepetést tartogató felfedező útjának. Hallhatjuk a művészek e koncertre komponált darabjait is: ezeket a Müpa orgonája, a szólisták térbeli elhelyezéséből adódó lehetőségek és a különböző zenei területek találkozásai inspirálták.

Közreműködők:
orgona - Fassang László
szaxofon - Vincent Le Quang / Ávéd János / Szokolay Dongó Balázs

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

elkafkásodás két részben

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!