Program


Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Az év utolsó közös mozija Rune Denstad Langlo norvég dokumentumfilm-rendező és -író filmje. Szeretettel várunk minden eddigi és leendő klubtagunkat egy filmezésre és utána egy jó beszélgetésre!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 12. kedd, 19:00

Norvégiában az utcára menni és tüntetni nagyon más, mint a világ számos, nem demokratikus országában. De mégis, mi okoz a norvégoknak, különösen a fiataloknak fejfájást? Jólét vagy jóllét? Ezzel a dilemmával kénytelen szembenézni a világ legnagyobb kőolajexportőrének számító ország és a norvég bíróság, miután fiatal klímaaktivisták példátlan pert indítottak a norvég állam ellen. Az ország elsődleges bevételét, egyben kivételes gazdagságát biztosító olajkitermelés szerintük ugyanis veszélyezteti a jövő nemzedékek – alkotmányban is rögzített – jogát a tiszta és egészséges környezethez. A norvég bíróságnak nem pusztán két, ellenérdekelt fél érdekeit kell mérlegre tennie, hanem jóval többet: az egyik serpenyőben az ország megélhetése és lakóinak életszínvonala, míg a másikban az óceán, az élővilág, végső soron a következő generációk jövője van.

eredeti cím: Norvegian headache

Rendező: Rune Denstad Langlo

Hossz: 58 perc

Gyártási év: 2021
Forgalmazó: magyarhangya

A vetítés előtt most is kapunk háttér-információkat és egy kis útmutatót a filmnézés szempontjaihoz a művészettörténész-klubvezetőtől.

Ajánlatunk


Pjotr Iljics Csajkovszkij A PIKK DÁMA Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

“Az életet a haláltól elválasztó határ homályos és bizonytalan. Ki a megmondhatója, hol végződik egyik, és hol kezdődik a másik?” /Edgar Allan Poe/

Ajánló


A Pogány Induló 2024. március 2-án az MVM Dome színpadán is bemutatkozik!

Sok szeretettel várjuk Önöket 2024. március 5-én, kedden este 7 órakor a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába egy rendkívüli irodalmi estre…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!