Program


ODESSZA-BUDAPEST KLEZMER TALÁLKOZÓ - Kommuna Lux (UKR) – Sztárvendég: Budapest Klezmer Band

ODESSZA-BUDAPEST KLEZMER TALÁLKOZÓ - Kommuna Lux (UKR) – Sztárvendég: Budapest Klezmer Band

Zsidó Kulturális Fesztivál 2021

Kommuna Lux, avagy a közösség ragyogása – Fergeteges klezmerparti Odesszából, a Fekete-tenger partjáról (UKR), sztárvendég a Budapest Klezmer Band

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 22. vasárnap, 20:00

ODESSZA-BUDAPEST KLEZMER TALÁLKOZÓ

Kommuna Lux (UKR) – Sztárvendég: Budapest Klezmer Band

 

Kommuna Lux, avagy a közösség ragyogása – Fergeteges klezmerparti Odesszából, a Fekete-tenger partjáról (UKR), sztárvendég a Budapest Klezmer Band

 

„Odesszában mindig mindenki együtt, ott mindenki énekel és nevet”. Arra, hogy ennek a régi kuplénak minden szava igaz, az Kommuna Lux zenéje a bizonyíték, az a saját, külön stílus, amelyet ők Odessa Gangsta Folknak neveznek, és amely a pezsgő klezmer és a helyi gangsta folkdalok különös keveréke. A várost egyebek között virágzó zsidó élete tette híressé és az, hogy az orosz sanzon szülőhelye volt.

Ezek az elbűvölő, szeretnivaló dalok több mint 100 éve születtek Odesszában és az évtizedek során a rengeteg tiltás ellenére elértek az egykori Szovjetunió legutolsó szegleteibe is. A bennük munkáló derűs és nosztalgikus kedély válik most időtlenné a tüneményes énekes, Bagrat Tsurkan és ragyogó zenészeinek eleven, dinamikus, merészen újra hangszerelt előadásában. 

Nemcsak Ukrajna legnagyobb zenei fesztiváljának rendszeres fellépői (Koktebel-i Jazz Fesztivál, Kijev Klezmer Feszt, Atlasz Weekend, Woodstock Ukraine), de álló ovációval ünneplik őket szerte a világon. A Fürth-i Nemzetközi Klezmer Fesztiváltól a stuttgarti Kultúrák Nyári Fesztiválján és a frankfurti transVOCALÉ-n át egészen a New York-i Mater Theaterig és a haifai Rodeo Clubig meghódítják a közönséget. A zenekar 2018-ban elnyerte Németország egyetlen folkzenei díját, amelyet évente egyszer adnak át. 

A Kommuna Lux koncertjeinek hangulata kivételesen egyedi, a tengerpart légkörét idézi, a Fekete-tenger ukrán partjainak időtlen humora telíti a levegőt. A város és zsidó közösségének legendás életrevalósága mutatkozik meg a zenekar élettől lüktető fellépéseiben, zenéjük felrázó ritmusaiban, üdítő anarchizmusában és fékezhetetlen életvágyában. 

A Budapest Klezmer Band zenei átiratokat játszik, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Európában és Amerikában is egyaránt ismert és közkedveltek, újra és újra sokoldalúságukról tesznek tanúbizonyságot. Részt vettek számos színházi produkcióban, de megkísérelték a klezmer és a klasszikus zene ötvözését is, művelve ezzel a rendkívül divatos zenei formát, a "crossing-over"-t. 

Mostani koncertjükön az ukrán Kommuna Lux együttes vendégei lesznek, ahol az odesszai és a budapesti klezmer találkozik, az este során egy igazi örömzenélésnek lehetünk tanúi. 

A 23. Zsidó Kulturális Fesztiválról bővebb információk itt.

 

(A Fesztivál a Broadway Event és a BZSH közös szervezése.)

 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


A Weöres Sándor Színház JátsszMa diákstúdiójának évadelőadása. Jelenetek Örkény István egyperceseiből.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!