Program


Nyaralás • Bozsik Yvette Társulat

Nyaralás • Bozsik Yvette Társulat

A Bozsik Yvette Társulat legújabb táncelőadása a humor, a groteszk, az abszurd, a színházi eszközök, a tánc és az akrobatika dinamikus váltakozására épül. A darabban szereplő táncművészek jól felismerhető, tipikus karaktereket ábrázolnak, akik valahol egy időben és térben találkoznak életükben először, majd elválnak útjaik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 19. csütörtök, 19:00

Nyaralás - emlékül keresztapámnak
Bozsik Yvette Társulat

Időtartam 60 perc

A Bozsik Yvette Társulat legújabb táncelőadása a humor, a groteszk, az abszurd, a színházi eszközök, a tánc és az akrobatika dinamikus váltakozására épül. A darabban szereplő táncművészek jól felismerhető, tipikus karaktereket ábrázolnak, akik valahol egy időben és térben találkoznak életükben először, majd elválnak útjaik. A figurákban felismerhetjük saját esendőségünket, bukdácsolásunkat, átélhetjük a commedia dell’arte és a némafilmek világának vidám és melankolikus pillanatait. Felidézzük gyermekkorunkat és fiatalságunkat, az utazások legabszurdabb pillanatait. A Nyaralás című előadást részben Jacques Tati filmjei inspirálták, de az alkotók saját gyerekkori élményei, emlékei és benyomásai alapján született táncszínházi mű. A különböző jelenetek és a koreográfia álomszerű, de egyben naturális világa, valamint a szereplők játékos ábrázolása lesznek a darab meghatározó elemei, így ismét a tánc és a színház találkozik izgalmas egységet alkotva a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

Táncolják:
Hasznos Dóra
Hortobágyi Brigitta
Samantha Kettle
Krausz Alíz
Hegedűs Zsófia
Sebestyén Tímea
Széki Zsófia
Gombai Szabolcs
Krizsán Dániel
Vati Tamás
Aradi Zsolt
Indrei Ábel
Kalmár Attila
Zambrzycki Ádám

Tér: Vati Tamás
Fény: Pető József
Jelmez: Bati Nikoletta
Zene: Philippe Heritier
Kreatív producer: Iványi Marcell
Próbavezető, asszisztens: Soós Erika
Koreográfus: Bozsik Yvette

Ajánlatunk


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!