Program


Nuova Generazione Jazz / Sade Mangiaracina Trio (IT) / Ferdinando Romano 'TOTEM' Feat. Ralph Alessi

Nuova Generazione Jazz / Sade Mangiaracina Trio (IT) / Ferdinando Romano 'TOTEM' Feat. Ralph Alessi

Az olasz jazz színe-javával ismerteti meg az Opus közönségét a Nuova Generazione Jazz duplakoncert, amelynek keretében két, a fiatalabb generációhoz tartozó együttes lép fel.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 10. szombat, 20:00

Belülről szülőföldje, Szicília heve fűti, csodálatra méltó érzékenységgel mozog a különböző zenei műfajok felségterületén, zenéjével pedig őszinte érzelmeket közvetít, ami lenyűgözi a közönséget: ez Sade Mangiaracina. Az utóbbi években végre a jazz világában is egyre nagyobb számban jelennek meg női előadók. Sokakról olvasni a tehetségüket és helytállásukat dicsérő kritikákat, ám a sikeres bemutatkozás után csak azok képesek az élre törni, akikben megvan az ehhez szükséges koherens és kifogyhatatlan alkotóerő, zenéjük pedig színvonalas és kifinomult. Sade Mangiaracina ennek az egyik legragyogóbb példája. Legújabb, Madiba elnevezésű projektjében az olasz zongorista és két zenésztársa az emberi jogokért folytatott küzdelem szimbolikus alakját, Nelson Mandelát idézi meg, zenében jelenítve meg az aktivista életének főbb motívumait: a bátorságot, a határozottságot, a felvilágosultságot, a szeretetet, a szabadságkorlátozást és a megbocsátás erejét.

Totem című albumán Ferdinando Romano ritmikusan pulzáló és határozott nagybőgőjátéka egyszerre képes támogatni és kiegyensúlyozni zenekarának tagjait. A vibrafon éles, ütőhangszerre emlékeztető hangzása párbeszédre lép a friss és masszív zongorahanggal, a dobok ideges izgatottsága pedig a trombita és a szaxofon lírai, meditatív közbeszólásaiban nyugszik el. Az album bemutatója az Opus színpadán felajzó és eredeti előadásnak ígérkezik, amelyben a vállalkozó szellemű kísérletezés és a visszafogott elragadtatás pillanatainak ritka egyensúlyát is megtapasztalhatja a közönség. A nagybőgőjátékos-zeneszerző Ferdinando Romanót 2020-ban a Musica Jazz a legnagyobb új olasz tehetségnek választotta, a Totem pedig ugyanebben az évben a legjobb olasz albumok közé került. A lemezen az olasz jazz ifjabb generációjának tagjaihoz a nagyszerű amerikai jazztrombitás, Ralph Alessi társul.

Közreműködik:

SADE MANGIARACINA TRIO:
Sade Mangiaracina - zongora
Marco Bardoscia - nagybőgő
Gianluca Brugnano - dob
FERDINANDO ROMANO 'TOTEM' FEAT. RALPH ALESSI:
Ralph Alessi - trombita
Simone Alessandrini - alt- és szopránszaxofon
Nazareno Caputo - vibrafon, marimba
Manuel Magrini - zongora
Ferdinando Romano - nagybőgő
Giovanni Paolo Liguori - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!