Program


Nemzeti Filharmonikusok és Lucas & Arthur Jussen koncertje

Nemzeti Filharmonikusok és Lucas & Arthur Jussen koncertje

Hagyományainkhoz hűen Budapest három hónapon át tartó gazdag programsorozata, a Budapesti Nyári Fesztivál 2020-ban is a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi koncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 12. péntek, 20:00

Nemzeti Filharmonikusok
Sztárvendég: Lucas & Arthur Jussen
nyitókoncert


Hagyományainkhoz hűen Budapest három hónapon át tartó gazdag programsorozata, a Budapesti Nyári Fesztivál 2020-ban is a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi koncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten.

Az idei Beethoven-emlékévben a zeneszerző születésének 250. évfordulójára a Nemzeti Filharmonikusok koncertjével emlékezünk, akik a második etapban Beethoven Napóleon által ihletett III. (Esz-dúr) Eroica szimfóniáját adják elő, tisztelgésképpen a nagy komponista emléke előtt. A koncert sztárvendégei, a holland zongorista testvérpár, a kivételes Jussen-fivérek pedig az első részben Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművével (KV. 365) kápráztatják el a közönséget.

Lucas & Arthur Jussen esetében „nem csupán két jó zongoristáról van szó, akik együtt játszanak”. Ők, fiatal koruk ellenére – 26 és 23 évesek – már évek óta részei a nemzetközi hangversenyek világának. Még gyerekek voltak, amikor Beatrix holland királynő előtt léphettek fel, és a legrangosabb díjak sem várattak sokáig magukra. A kiváló portugál zongoristától, Maria João Pires-től és neves holland művészektől tanulhattak, majd Lucas Menahem Presslernél az Amerikai Egyesült Államokban és Dmitrij Bashkirovnál Madridban fejezte be a tanulmányait. Arthur az amszterdami konzervatóriumban végzett Jan Wijn tanítványaként.

Első, Beethoven műveit tartalmazó, Edison Klassiek közönségdíjas platinalemezzé vált CD-jük 2010-ben jelent meg. A magyar közönség most találkozhat velük első alkalommal a Margitszigeten.

Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Sztrávendég: Lucas & Arthur Jussen

Vezényel: Hamar Zsolt

A Szabad Tér Színház produkciója.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!