Program


Napfényes Filmklub - A szavak ereje

Napfényes Filmklub - A szavak ereje

A szavak ereje, Carl Hunter első nagyjátékfilmje egy tisztes tragikomédia, tele szimbolikával, Bill Nighy zseniális momentumaival és elementáris szeretettel. Humora pedig mesteri.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 23. csütörtök, 18:30

Napfényes Filmklub - A szavak ereje
Angol film, 2018. Rendezte: Carl Hunter

Alan (Bill Nighy) és fia, Peter (Sam Ripley) egy halottasház felé tart, hogy azonosítsanak egy holttestet, akire illik Michael személyleírása. Sok évvel ezelőtt egy Scrabble-partin veszekedés tört ki Alan és idősebbik fia közt, aki elszökött otthonról, azóta sem találják. Az idős férfi azonban még nem adta fel a keresést. Most, hogy kiderült, nem Michael holttestét találták meg, rálépett a megbocsátáshoz vezető ösvényre, melynek végén rég elveszettnek hitt fia várja.

A szavak ereje egy mélylélektani drámának indul, és végig az is marad. Narratívájának kétéltűsége miatt mégis szemtelenül vicces. A Viszlát, Christopher Robint is jegyző Frank Cottrell Boyce forgatókönyve úgy működik, mint a témájául szolgáló gyász a mindennapokban: szomorú és kilátástalan, de valahogy mégis utat tör benne a derű. Ennek főkolomposa Bill Nighy zseniálisan alakított karaktere, Alan, aki egy-egy drámai aspektusból anélkül varázsol szívmelengető komédiát, hogy kényszeredettség érzetét keltené.

A film humorának egyik síkja a generációs különbségek. Alan próbál kibékülni fiával, aki belemegy, hogy náluk aludjon pár napig az apja. Unokájával, a lázadó és számítógép-függő Jackkel (Louis Healey) először nehezen jön ki, és mialatt a srác suliban van, az öreg elfoglalja a birodalmát. Éjt nappallá téve játszik Jack gépén, ami elsőre mókás, a film végkifejlete azonban ráébreszt, hogy ez csupán egy szerető apa elkeseredett próbálkozása, a vak hite volt rég eltűnt fia utáni megrögzött hajtóvadászatában.

Frappáns megoldások, megható szimbolika és egyedi humor jellemzi Carl Hunter filmjét, amit akár a csend erejére is keresztelhetnénk. Hiszen azon túl, hogy a legjobb gegjei éppen a szereplők néma reakciói, mimikái miatt működnek, a legerősebb szó, a „szeretet” köré épül, amit ironikusan, mégsem akaródzik kimondani.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!