Program


"Muzsikáló madárház" - Kaláka koncert

"Muzsikáló madárház" - Kaláka koncert

,,Nálatok laknak–e állatok?” Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ismerősen hangzik ez a kérdés. De ha már állatok, akkor esetleg madarak? Július 4-én a megszokottnál is több madárhang – csivitelés, károgás, kelepelés –, sok-sok vers és zene tölti be a városmajori parkot, illetve a Városmajori Szabadtéri Színpadot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 4. vasárnap, 10:30

A legendás zenekar, amely több mint fél évszázada alkot, zenél, működik, most egy igazán különleges, Muzsikáló Madárház elnevezésű zenei összeállítással érkezik hozzánk.

A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes 52 éve alakult és mintegy 1300 költemény hálálkodhat azért, hogy dalszövegeikké váltak. Dalaiknak száma kb. 1000 körül mozog, eddig 19 albumot jelentettek meg, koncertjeiken generációk és megint nem túlzunk, ha azt mondjuk: milliók nőttek fel. Számos versfeldolgozás, népdalok a világ minden tájáról, koprodukciók, televíziós és színházi produkciók főcímei és dalai fémjelzik munkásságukat, vagy elég csak a Magyar népmesék című, világszerte bemutatott mesesorozat zenéjét említenünk.

A legendás Kaláka messze nem csak egy népzenei elemeket használó, gyerekeknek zenélő formáció, hanem egy olyan zenekar, amely pályafutásának ötvenkét éve alatt megmaradt önazonosnak és példaértékűnek. Ahogy Gryllus Dániel nyilatkozott nemrégiben magukról: „nincs marketing stratégiájuk, soha nem is volt, mindig hagyták, hogy spontán történjenek velük a dolgok, minden ötletet és gondolatot szabadon engedtek és a zene szeretetéből építkeztek, alkottak, felfeküdve a vízre sodródtak arra, amerre a szívük és a zene vitte őket”.

A koncerten a zenekar lemezein és Gryllus Vilmos daloskönyveiben hallható madaras dalok hangzanak majd el a Kalákától megszokott többféle zenei stílusban. A dalok sora egy téma, a madárvilág köré csoportosulnak, ahogy az azonos című, gyönyörűen illusztrált könyves CD-n is, amely a koncertet követően a helyszínen megvásárolható lesz.

Az egyedi hangzás nem csupán a négy énekhangnak, hanem az olyan különleges hangszereknek, mint a nagybőgő, a gitár, a furulyák, a citera, a pánsíp, a klarinét, a tárogató, a duda, a cselló, a gitár, a charango, a koboz, a doromb, a mandolin, az ukulele, a cuatro, a brácsa és a kalimba, köszönhető. Ahogy a nézők már megszokhatták, ezen a Kaláka koncerten sem lesz hiány a közös éneklésből, és most is néhány, érdekesebb hangszer bemutatására is sor kerül.

Közreműködők:

Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:

Becze Gábor: nagybőgő, gitár

Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató

Gryllus Vilmos: cselló, gitár, charango, koboz, doromb

Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A "Paris! The Show" egy magával ragadó történetet mesél el a közönségnek, amely Párizs varázslatos városában játszódik.Ez a látványos produkció,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!