Program


Művészek, történetek, avagy művészettörténet másképp – Dr. Bellák Gábor előadása

Művészek, történetek, avagy művészettörténet másképp – Dr. Bellák Gábor előadása

A négyrészes előadás-sorozat középpontjában a művészek állnak. A különcök, a zsenik, az őrültek vagy éppenséggel a polgári napirend szerint dolgozó alkotók. Nem maradnak ki a hamisítók sem, s ennek kapcsán a legtipikusabb hamisítványtípusokról is szó fog esni, s természetesen mindezt a művészetek és a hamisítványok történetébe ágyazva.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: december 4. hétfő, 18:00

2023.november 6., hétfő 18.00

Hamisítók és hamisítványok – Avagy valóban a rossz festőkből lesznek a hamisítók?

A hamisítás története nem a művészetek történetével egyidős, hanem a műgyűjtés történetével. Az előadás áttekinti a hamisítástörténet nagy korszakait, fontos mestereit, és szó lesz a legjellegzetesebb hamisítványtípusokról is, beleértve napjaink újabban készült hamisítványait is.

2023.december 4., hétfő 18.00

Nimfák, múzsák, családanyák – Női szerepek a művészetben

A művészet történetének valahol a legelején egy nő áll: a willendorfi Vénusz. Az istennőből később anyák, hetérák, szentek és múzsák lettek. A művészettörténetben ábrázolt női szerepek szépen világítanak rá a nők társadalomban elfoglalt helyére, a velük kapcsolatos elvárásokra és elképzelésekre. Az olyan zseniális festőnők pedig, mint Artemisia Gentilsechi, Elisabeth Vigée-Lebrun vagy Tamara Lempicka koruk legfontosabb emberi és művészi problémáit jelenítették meg.

Ajánlatunk


zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Ajánló


Face Team Univerzum – a 20 éves Face Team első egész estés színházi előadása. Las Vegas, Kína, Franciaország, Malajzia és…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!