Program


Psalmus

Psalmus

Kodály Filharmonikusok Debrecen
Műsor:
L. van Beethoven: V. szimfónia
Kodály Z.: Szép könyörgés
Kodály Z.: Psalmus Hungaricus  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 19:00

Közreműködik: 

Kovácsházi István - tenor

Kodály Kórus Debrecen, karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel

Különleges műsorral várja a zenebarátokat a Győri Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus Debrecen az Istvánffy-bérletben megrendezett közös hangversenye. Nagy utazás a c-moll sötétségéből a C-dúr világosságába, a mélyből a magasba, a vereségből a győzelembe – így írhatnánk le a szimfonikus zenekari repertoár egyik alapművének, Beethoven 5. „Sors" szimfóniájának rejtett programját. A magyar zene történetének egyik legnagyobb alakja, Kodály Zoltán hasonló üzenetet rejtett a Kecskeméti Vég Mihály zsoltárparafrázisa alapján komponált, 1923-ban bemutatott Psalmus Hungaricus hangjegyei mögé: a bibliai Dávid király panaszában ugyanakkor a zeneszerző személyes sorsának reflexiójára is ráismerhetünk. A két nagy léptékű remekmű között a Balassi Bálint versére készült emelkedett hangvételű Szép könyörgés csendül fel, tisztelegve a költő születésének 470., halálának 430. évfordulója előtt. A Kodály Kórus Debrecen karigazgatója Kocsis-Holper Zoltán, az est karmestere a Kodály Filharmónia Debrecen művészeti vezetője, Somogyi-Tóth Dániel lesz.

Ajánlatunk


Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Stars like pins on the sky” címet viseli.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!