Program


Psalmus

Psalmus

Kodály Filharmonikusok Debrecen
Műsor:
L. van Beethoven: V. szimfónia
Kodály Z.: Szép könyörgés
Kodály Z.: Psalmus Hungaricus  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 19:00

Közreműködik: 

Kovácsházi István - tenor

Kodály Kórus Debrecen, karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel

Különleges műsorral várja a zenebarátokat a Győri Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus Debrecen az Istvánffy-bérletben megrendezett közös hangversenye. Nagy utazás a c-moll sötétségéből a C-dúr világosságába, a mélyből a magasba, a vereségből a győzelembe – így írhatnánk le a szimfonikus zenekari repertoár egyik alapművének, Beethoven 5. „Sors" szimfóniájának rejtett programját. A magyar zene történetének egyik legnagyobb alakja, Kodály Zoltán hasonló üzenetet rejtett a Kecskeméti Vég Mihály zsoltárparafrázisa alapján komponált, 1923-ban bemutatott Psalmus Hungaricus hangjegyei mögé: a bibliai Dávid király panaszában ugyanakkor a zeneszerző személyes sorsának reflexiójára is ráismerhetünk. A két nagy léptékű remekmű között a Balassi Bálint versére készült emelkedett hangvételű Szép könyörgés csendül fel, tisztelegve a költő születésének 470., halálának 430. évfordulója előtt. A Kodály Kórus Debrecen karigazgatója Kocsis-Holper Zoltán, az est karmestere a Kodály Filharmónia Debrecen művészeti vezetője, Somogyi-Tóth Dániel lesz.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

„mindig rohantam az uccán, nyitott szemmel a fényben és zajban” / Irodalmi séta Radnóti Miklós Budapestjén Juhász Annával

Ajánló


A finom erotikával fűszerezett keserédes történet a századforduló Kolozsvárjának egyik jelentős intézményébe, a Gerendás házként elhíresült bordélyba kalauzolja a nézőt.

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!