Program


Mihály, avagy egy város kísértetei - Csokonai Vitéz Mihály 250 - Várkert Irodalom
2

Mihály, avagy egy város kísértetei - Csokonai Vitéz Mihály 250 - Várkert Irodalom

Az idén 30 éves Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt és társai: Balázsovics Mihály (Slow Village) és Subicz Gábor (Subtones, MAO) által megálmodott szürreális zenei-irodalmi előadás abból a gondolatból jött létre, hogy 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály, a magyar felvilágosodáskori irodalom egyik legjelentősebb költője, a nagy debreceni újhullámos repper.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 19:00

Prieger komponistatársai, Balázsovics Mihály (MC Tink) és a debreceni jazztrombitás, Subicz Gábor is hasonlóképpen vélekedik, ezért határozták el, hogy együtt alkotnak meg egy olyan művet, amely atmoszférikus, táncos, filozofikus és elgondolkodtató, ugyanakkor szórakoztató. Ahogy egy másik nagy debreceni költő, Térey János írta: „Csokonai életműve olyan sűrű, meglepetésekkel teli, lombsuhogásos erdő, mint talán Weöresé és Aranyé a magyar költészetben. Évődő szerelmespárjainak, napfényes kertjeinek világa – a hasonlóképpen képességei csúcsára érkezve elhunyt – Mozartéval rokon.”

Humor, filozófia és tűnődés egy órában; garantáltan hatalmas élmény, látnod kell, ahogy duma, poén, keménység, tradíció és főleg táncos zene összeér.

Előadják:
Prieger Zsolt, Anima Sound System
Balázsovics Mihály, MC Tink
Subicz Gábor, Subtones, MAO

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!