Program


Meteorles-Perseidák éjszakája Vadaspark
2

Meteorles-Perseidák éjszakája Vadaspark

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága a Perseidák meteorraj, augusztus 10-15 között ismét láthatjuk „Szent Lőrinc könnyeit”, a Perseus csillagkép felől érkező Perseidák hullócsillagait, melynek megfigyelése kiváló esti programlehetőség.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 13. vasárnap, 19:00

Hortobágyi Vadaspark, Malomháza programhelyszín
Időpont: 2023. augusztus 10., 11., 13. (csütörtök, péntek és vasárnap)
Helyszín: Hortobágyi Vadaspark, Hortobágy

Program:

A látogatók sötétedésig a park éjszakázni készülő nappali, illetve ébredező éjszakai lakóival találkozhatnak. Szakvezetők mutatják be a farkasokat, sakált, vadmacskát és rókát, vagy az éjszakai ragadozó madarakat. Az állatkerti alkonyati sétákat egy-egy látványetetés is kíséri. Ezt követően a fényszennyezéssel csak minimálisan érintett Malomházi bemutató területen egy szakértő csillagász kalauzolásában, a füvön elheverve kutathatjuk az égboltot a Perseidák meteorrajból kiszakadó, földi légtérbe hulló „csillagok” után kutatva. A hullócsillagok számolása közben távcsövön át figyelhetjük meg a Jupitert, a Szaturnuszt, és a Marsot.

Parkolás: a Hortobágyi Csárda parkolójában (4071 Hortobágy, Petőfi tér 1.)

Figyelem! Mivel a meteorles program a Hortobágyi Vadaspark gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot ajánlott hozni.

Programra gyülekező, kezdet és vége: 19:00 – kb. 23:00 (18.30 órától gyülekező a Hortobágyi Csárda
parkolójában, ahonnan a nemzeti park járműve szállítja be a vendégeket a vadasparkba, majd a
csillagászati program végeztével mindenkit egyszerre vissza a csárda parkolójába)

----------------------------------------------

Bővebben a rendezvénysorozatról:

 

Időpont: 2023. augusztus 10-13. (csütörtök-vasárnap)

Figyelem! 2023. augusztus 12-én a TELEKOM által szervezett "Nyár ahogy akarod" rendezvénysorozat
hortobágyi programja valósul meg a Pusztai Állatparkban változatos délutáni programokkal és esti
csillaglessel. Ezen az éjszakán csak a Pusztai Állatparkban szervezünk programot.
Erről a programról bővebben az alábbi linken olvashatnak: https://www.facebook.com/events/s/csillagles-elozenevel/642024891152834/

Helyszínek: Hortobágyi Vadaspark, Mátai Ménes, Hortobágy-Halastó, Szálkahalmi tanösvény, Pusztai
Állatpark

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága a Perseidák meteorraj, augusztus 10-15 között ismét láthatjuk „Szent Lőrinc könnyeit”, a Perseus csillagkép felől érkező Perseidák hullócsillagait, melynek megfigyelése kiváló esti programlehetőség. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai még tovább
fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Parkban hullócsillag megfigyelő túrákat szervezünk augusztus 10 és 13-
a között az alábbi helyszíneken és időpontokban.

A programok késő délután kezdődnek, Hortobágy település különböző helyein és létesítményeiben, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóterületein zajlanak. Amatőr és képzett csillagászok lézermutató és csillagászati távcsövek segítségével mutatják be az égbolt látható csillagait, egyéb égi jelenségeit, objektumait. Az est fénypontja lesz az ilyenkor látványos csillaghullást eredményező Perseidák meteorraj földi légtérbe kerülő elemeinek látványos megsemmisülése, az égboltról alászálló hullócsillagok megfigyelése. Napközben már megmutatjuk a mi csillagunkat, a Napot. Minden nap egy speciális eszközzel, a naptávcsővel fogjuk megvizsgálni a Nap felszínét.

A programok időjárásfüggőek, a részvételhez előzetes online jegyvásárlás szükséges, kivéve az augusztus 12-i programot a Pusztai Állatparkban. Minden programra az online jegyértékesítés előző nap 17.00 óráig lehetséges, aznap már csak a szabad helyek függvényében a helyszínen van lehetőség megvásárolni az aznapi programjegyet. Helyfoglalás nincs, a jelentkezéseket a díjak befizetésével tudjuk csak fogadni.

Kérünk minden érdeklődőt, szúnyogriasztót, illetve az időjárásnak megfelelő ruházatot hozzon magával. A megfigyeléshez ajánlott saját pokróc, vagy szivacs használata is.

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő (kivéve a Pusztai Állatpark)

Online jegyértékesítés itt!

Helyszíni jegyvásárlás: Tourinform Hortobágy, a Hortobágyi Csárda épülete, (Hortobágy, Petőfi tér 1.)
A programot felhős, esős időjárás esetén is megtartjuk, kivétel a Szálkahalmi tanösvény programhelyszín!

A részvétel 3 év alatt ingyenes, a gyerekjegy 3-18 év között vásárolható.

 

 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!