Program


Mephisto - Spirita Társulat

Mephisto - Spirita Társulat

Klaus Mann nyomán írta: Egressy G. Tamás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 19:00

Klaus Mann váteszi regénye – és az abból készült Oscar-díjas mozifilm – a mindenkori Hatalom és a mindenkori Művész találkozásának drámai története, egyben örök érvényű tanmese a megalkuvásról és a lelkiismeretről. A Spirita Társulat előadása korszerű köntösben, a napjaink világára vonatkozó kikacsintásokat sem mellőzve veszi górcső alá a lánglelkű színész, Hendrik Höfgen tragikus bukástörténetét – mi történik, amikor egy jobb sorsra hivatott, hiú és szeretetéhes alkotó sorra halmozza a rossz döntéseket, míg végül már alig képes a tükörbe nézni? Hol húzódik a határ az észszerű igazodás, az erkölcstelen rendszerek kiszolgálása és legközelebbi bajtársaink elárulása között?

Hendrik Höfgen, színész – Jászberényi Gábor, mv.
Tábornagy – Gáspár András, mv.
Dora Martin, színésznő – Földes Eszter, mv.
Hans Miklas, színész – Kocsis Fülöp Soma
Juliette Martens, kurtizán – Galambos Zsófi
Oskar Kroge, színházigazgató – Korcsmáros András
Lotte Lindenthal, színésznő – Kuna Kata
Teophil Marder, író – Fejér Máté
valamint vetítésen: Barbara Bruckner – Csizmadia Orsolya

A rendező munkatársa: Bögre Krisztina
Klaus Mann regénye nyomán írta és rendezte: Egressy G. Tamás

Spirita Társulat 2014 óta aktív, független színházi társulás. A szabadúszó alkotókból álló közösség évekig a Bethlen Téri Színház rezindens prózai társulataként dolgozott, és alapítása óta 18 előadást mutatott be Budapesten.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!