Program


Melodrámák Minifesztivál – III. R. Strauss

Melodrámák Minifesztivál – III. R. Strauss

A Kamara-Kör minifesztiválja 3 színészre és 3 zongoristára

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Melodrámák Minifesztivál – III. R. Strauss

Műsor:
Richard Strauss: Enoch Arden / A. Tennyson szövegére / fordította: Jánosi Gusztáv

Közreműködik:
Radnóti Róza – zongora
Wunderlich József –  színművész

A melodráma ritkán hallható zenei műfaj: egy színész és jelen esetben egy zongorista együttműködéséből születik egy előadás. A zeneszerzők nem dalba vagy operába foglalták az őket megihlető irodalmi szövegeket, hanem kizárólag instrumentális kísérettel látták el azokat. Az egyébként tizenkét fiatal zenészből álló, Radnóti Róza zongoraművész által alapított kamaracsoport, a Kamara-Kör minifesztiválján a zeneirodalom legkiemelkedőbb melodrámáit fogja előadni három fiatal színművész, Dino Benjamin, Horváth Csenge és Wunderlich József, valamint három fiatal zongoraművész, Dani Imre, Radnóti Róza és Ránki Fülöp. E különleges esemény alkalmával – bizonyos esetekben kifejezetten erre az alkalomra készített magyar fordításban – többek között Lenau, Jókai, Tennyson, Turgenyev versei, balladái hangzanak el olyan komponisták zenei illusztrációival, mint Grieg, Schumann, Liszt vagy Richard Strauss.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!