Program


MÉG EGY KÖRT MINDENKINEK
2

Aktuális előadások



Thomas Vinterberg–Tobias Lindholm:
MÉG EGY KÖRT MINDENKINEK
vígjáték az Orlai produkció előadásában

A történet hősei négy középkorú, kisvárosi tanár, akik elvesztették ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, szakmai motivációjukat, magánéleti problémákkal szembesülnek, és az életközepi válság szele is megérintette őket.

Egy elméletet tesztelésébe fognak, amely szerint az emberek fél ezreléknyi alkoholhiánnyal születnek, ezért megpróbálnak úgy élni, dolgozni és szórakozni, hogy ez a bizonyos fél ezrelék soha ne hiányozzon. A darab azonban nemcsak az ember és az alkohol viszonyáról szól, hanem a kiüresedés elleni küzdelemről, és nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Bár a Még egy kört mindenkinek Thomas Vinterberg filmjeként ismert, az alapötlet színdarabként született meg a rendező-forgatókönyvíróban a bécsi Burgtheater számára. További inspirációt jelentett neki saját lánya, Ida, aki a dán fiatalok iváskultúrájáról mesélt neki, és azt is ő szorgalmazta, hogy film készüljön a darabból. A történet eredetileg az alkoholt ünnepelte volna annak kapcsán, hogy a világtörténelem más lett volna alkohol nélkül. Négy nappal a forgatás megkezdése után azonban Ida – aki a filmben is játszott volna – autóbalesetben meghalt. A tragédiát követően a forgatókönyvet átalakították, a hangsúlyváltásról így fogalmazott Thomas Vinterberg:
„Nem csak az ivásról kell szólnia, hanem az életre ébresztésről.”

Szereplők
Nikolaj, filozófiatanár......................... Schruff Milán
Tommy, tornatanár............................ Epres Attila
Martin, történelemtanár..................... Király Attila
Peter, zenetanár................................ Debreczeny Csaba

Alkotók
Fordította: Zöldi Gergely
Díszlet: Zöldy Z Gergely
Jelmez: Pető Kata
Zene: Furák Péter
Mozgás: Bodor Johanna
Plakáttervező: Csáfordi László
A rendező munkatársa: Dicső Dorka
Rendező: Paczolay Béla
Producer: Orlai Tibor

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!