Program


MÁV Erdélyi/1. Zeneakadémia 21-22

MÁV Erdélyi/1. Zeneakadémia 21-22

Két fiatal, még harmincas éveiben járó, de máris sok sikert elkönyvelt muzsikus fellépése teszi emlékezetessé a MÁV Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertjét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 22. szerda, 19:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

Műsor:
Sosztakovics: Ünnepi nyitány, op. 96
Szkrjabin: fisz-moll zongoraverseny, op. 20
Csajkovszkij: 5. (e-moll) szimfónia, op. 64

Szabó Marcell (zongora)
MÁV Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Káli Gábor

Káli Gábor karmester Budapesten megkezdett tanulmányait Berlinben fejezte be. 2018-ban megnyerte a Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyt. Németországban él, ahol a legnagyobb városok – Nürnberg, München, Düsseldorf, Drezda – operaházaiban vezényel előadásokat, emellett itthon is sok hangverseny karmestere. Szabó Marcell zongoraművész 2012-ben diplomázott a Zeneakadémián, több nemzetközi verseny díjnyertese. A hangverseny az orosz zenének egyfajta keresztmetszetét mutatja be: Csajkovszkij 1888-ban komponált 5. szimfóniája a nagy romantika fénykorát idézi. Alekszandr Szkrjabin a XX. századi zenéhez vezető kor egyik jelentős alkotója – egyetlen zongoraversenyét 1898-ban mutatták be. Sosztakovics pedig a sztálini Szovjetunió borzalmas körülményei között küzdött azért, hogy alkothasson – ennek a kornak lenyomata az 1954-ben komponált Ünnepi nyitány.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!