Program


MÁTYÁS KIRÁLY ÉS A KÖZÉP-ITÁLIAI RENESZÁNSZ

MÁTYÁS KIRÁLY ÉS A KÖZÉP-ITÁLIAI RENESZÁNSZ

Előadó:Bálint Bertalan építész, képzőművész, művészeti elemző

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 7. szerda, 18:15

Ritkán fordult elő a történelmünkben, hogy tényezők voltunk a politikában és a művészetekben. Erre felkaphatja a fejét a kétkedő, hiszen alig van a reneszánsz korból emlékünk, különösen, ha a közép-itáliai, számtalan példával összevetjük maradék kincseinket. Miközben Magyarország az Oszmán Birodalom vészjósló nyomulása ellen összpontosítja gazdasági erejét, és katonai képességeit, addig Firenzében már áll a csodálatos dóm, Leonardo festi gyönyörű madonnáit, Michelangelo megszületett, és Urbinoban, Montefeltro hatalmas palotájában Piero Della Francesca megfesti híres oltárképét, a Madonna gyermekével festményét. Magyarországon Mátyás király befejezi Visegrád reneszánsz palotáját, kibővíti Buda várát, könyvtárat hoz létre a híressé vált Corvináknak, mintát mutat a magyar főuraknak, így Erdélyben és a Felvidéken épülnek – és maradtak meg jó állapotban napjainkig – a reneszánsz kastélyok.
Nagy korszak volt ez a művészek pártolásának és a művészeteknek.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!