Program


Manómese
3

Manómese

A Simorág TánCirkusz előadásában szokásos módon saját történetet hozott létre, mely azonban erősen épül az általunk feltérképezett megszámlálhatatlanul sok manós és koboldos mesére. Az előadás verses szövegekre épül és fanyar humorát és egyedi történetét nagyobb gyerekek, felnőttek számára is ajánljuk!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 11:00

Manómese

Manók mindenütt élnek, rekettyebokrok közül bújnak elő, erdőlakók, mezőlakók, padlásokon bújkálnak, vagy vízimanók, fiók-, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őríznek, vagy pálinkát főznek. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények. Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcásat, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében... és, hogy mit tesznek....azt legalább egyszer érdemes megnézni! 

 "Attól a pillanattól kezdve, hogy a színpad közepén a díszlet farönkön egy tenyérnyi méretű katicabogár csendesen odébb bandukol, addig, amíg ugyanennek a farönknek a belsejében el nem tűnik az álomfaló tündér (Simor Ágnes), a gyerekek egy, a képzeletvilágukra és a mindennapjaikban tapasztalt élményeikre építő, pontosan átgondolt mese útját járják be, amely bőven ad lehetőséget féktelen hahotázásra, susmorgós izgalomra és ordibálós véleménynyilvánításra egyaránt. És a feloldás sem üres, kötelező happy end, hanem igazi, szívhez szóló útravaló, amelyet könnyen átfordíthatnak saját élethelyzeteikre.(..) Az álmot és ébrenlétet, fantáziát és valóságot képlékeny masszává gyúró előadásba úgy simulnak bele a bűvésztrükkök, a bábjátékok, az akrobatikus, zsonglőr- és táncos jelenetek, hogy annak mindig oka, jelentése van, vagyis azok a történet szerves részét képezik."  /szinhaz.net MAUL ÁGNES: MESEBELI PRÓBATÉTELEK/
 
A MA NO MESE 2019-BEN ELNYERTE AZ ORSZÁGOS KALEIDOSZKÓP FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJÁT. AZ ÚJCIRKUSZI TÁRSULAT ÖTVÖZI A CIRKUSZI TECHNIKÁKAT A SZÍNHÁZZAL, TÁNCCAL,BÁBSZÍNHÁZZAL. TÖBB SZAKMAI PORTÁLON SZÉP SAJTÓVISSZHANGOT KAPOTT A PRODUKCIÓ.

SZEREPLŐK ÉS ALKOTÓÁRSAK: KISS GERGELY GERET, TURAI BÁLINT, SIMOR ÁGNES

ZENE: VÁZSONYI JÁNOS
DÍSZLET: PALLOS ENDRE, DEÀK ATTILA
JELMEZ: ZOLETNIK SOPHIE
FEJDÍSZEK, NEMEZ KIEGÉSZÍTŐK: MIHÁLY CECÍLIA
ALMA LABDÁK: BOSZNAY BALÁZS
BÀBOK: VINCZE MÀRTON
HANG-FÉNYTECHNIKA: SZABON BALÁZS

RENDEZŐ, SZÖVEGÍRÓ: SIMOR ÁGNES

Az előadás hossza: 50 perc
4-99 éves korig ajánljuk!

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!