Program


Manna Matiné: A karácsonyi asztal meséje
4

Manna Matiné: A karácsonyi asztal meséje

Az előadás története szentestéhez kötődik. A család készülődik az ünnepre, megterítik az asztalt. A gazdasszony az asztalra teszi a terítőt, a gyertyatartót a kenyeres kosarat. Majd az asztalon lévő tárgyak megelevenednek, és sorra mesélni kezdenek. Elmeséli történetét a kenyér, a bor, a boros kancsó, a gyertyatartó, a gyertya és a kenyérkosár is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 8. vasárnap, 10:30

A karácsonyi asztal meséje
Baksa Brigitta azonos című könyve nyomán, színpadra írta/dramaturg: Veres András

Az előadás története szentestéhez kötődik. A család készülődik az ünnepre, megterítik az asztalt. A gazdasszony  az asztalra teszi a  terítőt, a gyertyatartót  a kenyeres kosarat. Majd az asztalon lévő tárgyak megelevenednek, és sorra mesélni kezdenek. Elmeséli történetét a kenyér, a bor, a boros kancsó, a gyertyatartó, a gyertya és a kenyérkosár is. Így derül ki, hogy miként lesz a búzából kenyér, a szőlőből bor, a szalmából kenyérkosár . .

A produkció választott bábtechnikája a tárgyanimáció vagy tárgyjáték.

Játsszák: Bartha Katalin, Bartha Antal
Zenei kíséret: Keresztes Nagy Árpád

Rendező: Csató Kata



Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!