Program


Mama klub Babusgató foglalkozással

Mama klub Babusgató foglalkozással

mondókákkal, sok dallal, furulyaszóval, valamint beszélgetéssel, közös gondolkodással

Mama klub Babusgató foglalkozással
mondókákkal, sok dallal, furulyaszóval, valamint beszélgetéssel, közös gondolkodással
0−3 éves korig ajánlott

január 7-től keddenként 9.30−11.00

Baba-mama program, ami támogatja az egészséges kötődést, a jó anya-gyerek kapcsolatot, sőt a mozgás és beszédfejlődésbe is besegít! Mindezt ölbéli játékokkal, höcögtetőkkel, mondókákkal, együtt, nevetve.

A vidám játék után a Mama klubban egy igazi közösség várja tagjait, ahol olyan témákról beszélgetünk - szakértő vezetéssel -, ami a kisgyermekes anyukák, apukák életében fontos. Kitérünk egy-egy korszak vagy téma pszichológiai, fejlődés-lélektani jellegzetességeire. Nevelési ötleteket, jól működő módszereket osztunk meg egymással, és a jelenlévők érdeklődése, kérdései mentén beszélgetünk.
 

Januári téma: Az idő és annak beosztása

Az idő beosztása, megtervezése kisgyermekkel komoly kihívás. Januárban részletesen foglalkozunk az idő minden aspektusával. Legyen szó a napirendről, egy-egy életciklusról, a gyermekek idő fogalmáról, vagy az évet megtörő ünnepekről, jeles napokról.

01. 07. Időtervezés kisgyerekkel. Vajon tényleg lehetetlen küldetés? Tippek és trükkök, hogy jobban menjen.

01.14. A gyerekek és az idő? Melyik életkorban hogyan érzékelik a gyerekek az időt. Ha ezt tudatosítjuk, könnyebbek lehetnek a mindennapok.

01.21. Napirend, rendszerek, szokások. Ünnepeink, rítusaink. Fontosak? Kőbe vésve, rugalmasan? Mit jelent a gyereknek? Miben segít nekünk? Hogyan alakítsuk ki és őrizzük meg?

01.28. Egyéni életciklusaink születéstől halálunkig. Melyik szakaszban mi a feladatunk, mit kell megtanulnunk, hogy a következő szakaszt is jól vegyük? Útmutató a kiteljesedett élethez.


Februári téma: Párkapcsolat és gyerekek

Egy gyermek születése szükségszerűen megváltoztatja a meglévő párkapcsolatot. Statisztikák alapján a házasságok legnagyobb számban az első gyermek óvodás évei alatt mennek tönkre és végződnek válással. A boldog, hosszú közös családi élet és a jó gyermekkor a szülőpár kapcsolatán múlik.

02.04. Hogyan hat a gyermek születése a párkapcsolatra? Mi történik a nővel és mi a férfivel?
Van-e nagy Ő, azaz létezik az igazi?

02.11. Melyek azok a pontok a kapcsolatban, amelyek biztos rizikófaktorok, ezért külön figyelnünk kell rájuk? Hogyan alakíthatunk ki olyan szokásokat, amelyek a kapcsolat védőhálói hosszú távon?

02.18. Mit tehetünk, ha úgy érezzük, baj van? Hol tudunk segítséget kérni? Mi a párterápia és mi a családterápia? Mi van, ha csak az egyik fél érzi, hogy baj van?

02.25 - Hogyan hat a szüleink kapcsolata a mi kapcsolatunkra a múltban és a jelenben?


A foglalkozásokat Solymosiné Hoós Gabriella mentálhigiénés szakember vezeti, aki 10 éve tart Babusgató foglalkozásokat, és maga is 3 gyermekes édesanya.

Ajánló


Az Apáca show musicalt 2018-ban rajongásig megszerette a közönség, amikor Magyarországon először színre…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő…