Program


Makám: Budapest éjszakája szól

Makám: Budapest éjszakája szól

A 37 éve alapított, Krulik Zoltán vezette legendás Makám zenekar évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai világzenei életnek. Akkor kezdtek el világzenét játszani, amikor ez a fogalom még nem volt ismert.


 több

Egyszerűen a tradíciók ismeretében és tisztelete mellett írtak modern zenét, olyan dalokat, amelyeket ma is több generáció énekel. Munkásságukat két tucat lemez fémjelzi, két éve, 2019-ben kiadott, Ady dalok - Budapest éjszakája szól címet viselő legutóbbi lemezükkel az az évben 100 éve eltávozott Ady Endre előtt tisztelegtek. „Ady volt az, akiben teljes lett az idő, aki megfordította a világot, a magyar glóbuszt, aki köré gyűlt a századforduló új nemzedéke, s akihez viszonyulva mindenki tudta a helyét – írták kor- és eszmetársai, pályatársai, mivel volt bátorsága írni az addig ki nem mondott tabukról, a lét szörnyű zavaros és véres élményeiről. Ady klasszikussá vált „nagy” versei mellett, mint a A föl-földobott kő, Párisban járt az Ősz, Őrizem a szemed, Adja meg az Isten – rejtőző kincseket is bemutatva megidézzük a költő és korának szellemét a szó, az ének és zene eszközeivel” – vallják az alkotók a lemezről, melyet ezúttal az Opus Jazz Club közönségének is bemutatnak.

Közreműködik:

Magyar Bori - ének
Kuczera Barbara - hegedű, ének
Eredics Dávid - szaxofon, ének
Krulik Zoltán - gitár, ének
Bata István - basszusgitár
Keönch László - dob, cajon, ének

Ajánló


Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter filmjét, amelyből az angol forgatókönyvíró és rendező saját…

TOLCSVAY LÁSZLÓ – MÜLLER PÉTER – BRÓDY JÁNOS: DOCTOR HERZ A SZINDRA TÁRSULAT előadása