Program


MAGDA, A SZABÓ

MAGDA, A SZABÓ

egyfelvonásos újszerű színházi előadás

Aktuális előadásokAz ALLE Management bemutatja:
MAGDA, A SZABÓ

A Magda, a Szabó című egyfelvonásos újszerű színházi előadás, egyfajta életrajzi est, amely eddig nem ismert aspektusból közelíti meg és dolgozza fel Szabó Magda, Kossuth-díjas, egyik legtöbb nyelvre lefordított magyar író életét, munkásságát, házasságát. Szabó Magdát, férjével, Szobotka Tiborral együtt látni teljessé teszi a róla eddig kialakult ikonikus képet. A darab ma is releváns, eddig rejtve maradt kérdéseket feszeget az irodalom révén eddig megjelent dokumentációkat feldolgozva.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, vagy mégis inkább ők akarták így?
Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké? Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, s míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás.

Írta és színpadra alkalmazta: Mészáros Tibor
Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett
Rendezte: Mészáros Tibor
Díszlettervezés, dramaturg: ALLE Management
Ötletgazda és produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi – Alle Management

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!