Program


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Cosima Soulez-Lariviere (hegedű)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Cosima Soulez-Lariviere (hegedű)

A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 24. csütörtök, 19:30

Szólista: Cosima Soulez-Larivière (hegedű)

Műsor:
Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, op. 25
Vasks: Hegedűverseny
---
Rossini: A-dúr szonáta, no. 2
Schubert: 3. szimfónia 

A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra. A Párizsban született zenész fiatal kora ellenére számos koncertet adott már Európa és Ázsia koncerttermeiben, s a budapesti versenyen mind a zsűrit, mind a publikumot elvarázsolta gyönyörű hegedűjátékával. Hároméves korában kezdett el hegedülni tanulni és nyolcéves korában elnyerte az angliai Yehudi Menuhin Iskola ösztöndíját, ahol Nathasha Boyarsky tanítványává vált.
Számos zenei verseny helyezettje: a Bartók Világversenyt megelőzően 2015-ben a Postacchini Versenyen, Fermoban, Olaszországban harmadik helyezett lett (nem osztottak első díjat) illetve neki ítélték a Bach-díjat, majd ugyanebben az évben elnyerte az első díjat a Brahms Versenyen Pörtschachban, Ausztriában. A Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekarral Vasks hegedűversenyét adja elő az együttes által bemutatott két szimfónia között: az elsőt a XX. századi Prokofjev és a koncert záródarabját a klasszicizmus és romantika határán alkotó Franz Schubert írta.

 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!