Program


Lionel Bart's: OLIVER!

Lionel Bart's: OLIVER!

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik.

Lionel Bart: Oliver!

– családi musical –

Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján

Író, zeneszerző és dalszövegíró: Lionel Bart

Rendező: Szente Vajk

Az előadás időtartama: 2 óra 25 perc, 2 felvonással egy szünettel

Az előadást 12 éves kortól ajánljuk

Bemutató: 2022. január 28.

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?

Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

SZEREPOSZTÁS:

Író, zeneszerző és dalszövegíró: LIONEL BART

Hangszerelte: WILLIAM DAVID BROHN

Magyar szöveg: HAMVAI KORNÉL

Dalszöveg: TOMPA PÉTER

Rendező: SZENTE VAJK

A produkció bemutatását a Music Theatre International engedélyezte. Az engedélyeztetését az Hartai Zenei Ügynökség közvetítette.

Ajánló


Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született…

Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bob-nak és William-nek. Bob-nak viszonya…

Ajánlott életkor: 10+ 110 perc egy szünettel