Program


Les sons souples - frankofón kamarazene

Les sons souples - frankofón kamarazene

Frankofon muzsikák fuvolán, brácsán és hárfán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 19. csütörtök, 16:00

Les sons souples - frankofón kamarazene

GYŐRI NOÉMI – fuvola / flute
VÍGH ANDREA – hárfa / harp
SZŰCS MÁTÉ – brácsa / viola

A fuvola, brácsa és hárfa hármasának légies, áttetsző, színekben gazdag triója a huszadik században vált népszerűvé, elsősorban Debussy erre a hangszer-összeállításra komponált triója által. A francia zeneirodalomban azonban nem csak e hangszerek hármasa, hanem mindegyike egyenként is kiemelt szerepet kapott. Ezekből a különleges, a hangszerek egyéni virtuozitását is felcsillantó zenei gyöngyszemekből, Fauré, Devienne, Vieuxtemps és Debussy kompozícióiból csendülnek fel szólók, duók és triók.

A koncertet Debussy háromtételes, nagyszabású triója zárja, mely mesterien mutatja be, miként teremt tökéletes harmóniát a három hangszer, hogyan egyesíti a brácsa bársonyos hajlékonysága a fuvola éneklőbb, a hárfa zengőbb hangját. A mű méltó tolmácsolói, nemzetközi hírnevű nagyszerű művészek, hangszerük legkiválóbb képviselői, a Zeneakadémián korábban adott inspiráló közös fellépésük nyomán örömmel várják az újhutai kastély gyönyörű környezetében megvalósuló koncertet.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

zenés játék két részben

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!