Program


LEMEZBEMUTATÓ beszélgetés Takács-Nagy Gábor karmesterrel

LEMEZBEMUTATÓ beszélgetés Takács-Nagy Gábor karmesterrel

Műsorvezető: Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója

Takács-Nagy Gábor vezényletével megjelent a The Symphonies, a Beethoven Journey című album a Verbier Fesztivál Kamarazenekarának előadásában 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 24. szombat, 16:00

Június 24-én (szombat), 16 órakor egy különleges beszélgetésre invitálja a MÁV Szimfonikus Zenekar az érdeklődőket új székházába (Budapest, IX., Péceli utca 2.), amelynek apropója, hogy megjelent Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmesterének vezényletével Beethoven kilenc szimfóniáját tartalmazó CD-je. A lemez a Deutsche Grammophon és a Verbier Festival közös kiadójának, a Verbier Festival Gold-nak az első hanglemeze.

2009 és 2022 között Takács-Nagy Gábor és a Verbier Festival Chamber Orchestra komoly szellemi utat járt be Beethoven kilenc szimfóniája által. A több mint 13 éves időszak eredménye egy olyan hangfelvétel ciklus, ami megörökíti a zenei remekművek felszabadult interpretációját, melyet a karmester és a zenekar spontaneitással, éleslátással és derűvel ad át.

„Ez Beethoven egyik ismérve: a művész, aki sosem ismétli önmagát, aki mindig kereső marad, akinek muzsikáját egyszerre hatja át a tradíció és az individualitás.“ /Takács-Nagy Gábor/

A beszélgetésen megismerhetik Takács-Nagy Gábor gondolatait a kivételes zenei utazásról, illetve megtudhatják milyen különleges hangversennyel készül 2024-ben a MÁV Szimfonikus Zenekarral a lemezhez kapcsolódóan. A beszélgetés közben részleteket is hallhat a közönség az új albumról.

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!