Program


Lélek és Művészet-Tamara de Lempicka-Új női szerepek

Lélek és Művészet-Tamara de Lempicka-Új női szerepek

Emberi Kapcsolatokról, kapcsolódásokról beszélgetünk, miközben megismerkedünk egy neves képzőművész életútjával és alkotásaival. A sorozat fő kérdése, hogy miért nem tudunk egy lépéssel közelebb menni a másikhoz? Hogyan kezeljük a haragot és a negatív érzéseinket és miként tegyünk szert a harmóniára és nyugalomra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 11. kedd, 18:00

Lélek és Művészet

Kedd esti Beszélgetőkör az Esernyősben

Vezeti: Jankó Judit pszichológus, art coach művészeti író

Emberi Kapcsolatokról, kapcsolódásokról beszélgetünk, miközben megismerkedünk egy neves képzőművész életútjával és alkotásaival.  A sorozat fő kérdése, hogy miért nem tudunk egy lépéssel közelebb menni a másikhoz? Hogyan kezeljük a haragot és a negatív érzéseinket és miként tegyünk szert a harmóniára és nyugalomra.

Tamara de Lempicka – Új női szerepek

2022. szeptember 20. kedd 18.00-19.30 óráig

Egy nő is lehet sztárfestő.

Tamara Gurwik-Górska néven született 1898 -ban, az akkor orosz fennhatóság alá tartozó Varsóban. 1916-ban össze házasodott Tadeusz Lempicki ügyvéddel, és az 1917-es orosz forradalom után Párizsba menekültek. Tamara eldöntötte gazdag és híres lesz és beiratkozott két párizsi művészeti akadémiára is. Művészként kialakította azonnal felismerhető art deco stílusát és fokozatosan elérte, hogy a felső tízezer divatos és jól megfizetett portréfestője legyen. 28 éves korára elmondhatta magáról, hogy festményeivel megkereste élete első millióját.

A női test ábrázolásában is új szemléletet hozott: intim helyzetekben, erős egyéniségű, modern nőket mutatott meg.

A 70-es években felfedezték maguknak hírességek, mint Barbra Streisand és Jack Nicholson, de a legnagyobb hatást Madonnára tette, aki festményeket is vett és klipjeit is inspirálta.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!