Program


Lakecia Benjamin: Phoenix / JAZZTAVASZ 2024

Lakecia Benjamin: Phoenix / JAZZTAVASZ 2024

Sokadik alkalommal képviseltetik magukat a Jazztavasz fesztiválon erőtől sugárzó, a jazz fényes jövőjét hirdető hölgyek. Lakecia Benjamin a jazz, a funk, az R'n'B, és a hiphop dinamikáját, formanyelvét és hangulatát egyaránt sajátjának tekinti és a legtermészetesebb módokon vegyíti.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 3. péntek, 20:00

A New York-i altszaxofonos Phoenix című legújabb anyagát hozza el, amelynek inspirációs forrása értelemszerűen a hamvaiból feltámadó madár toposza, egyben Benjamin személyes története. Forró lesz a hangulat!

A New York-i New School of Music-beli tanulmányai során a jazztradíció örök érvényű értékeit adták át Lakecia Benjamin számára mentorai: Billy Harper, Buster Williams, Gary Bartz és Reggie Workman. Nem sokkal később már Missy Elliott és Alicia Keys fellépésein vállalt szerepet, ami nagymértékben hozzájárult palettája színesedéséhez. 2012-ben adta ki debütáló lemezét Retox címmel. Már ekkor óriási ígéretnek számított, különösen amiatt, hogy zeneszerzőként is fajsúlyos anyagot tett le az asztalra. Dolgozott Gregory Porter és Theo Croker, azaz újabb énekesek társaként, illetve Robert Glasper produkciójában Stevie Wonder és DJ Spinna mellett. Mindvégig megőrizte zenéjében a jazz hőskorából és jelenéből származó energiákat, így készített a Coltrane házaspár munkássága előtt tisztelgő anyagot is; ez volt a 2020-as Pursuance. A 2023-as Phoenix pedig maga a jazz jelene, amelyen zene és költészet, a blues hangok és szavak általi kifejeződése, a nemi és faji egyenjogúságért való küzdelem határozott és szelíd megszólalásai mind helyet kapnak. Terri Lyne Carrington produceri, Dianne Reeves és Wayne Shorter muzsikusi, valamint Angela Davis írói közreműködése tovább növelik az album jelentőségét.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!