Program


Kutyaévek
9

Kutyaévek

A cselekmény Gdanskban, a német lengyel határon elhelyezkedő szabad városban játszódik, és az egyre inkább felfokozódó, elmérgesedő német-zsidó viszonyokat vizsgálja, gyerekkori barátságok elromlását, valamint a történelem diktálta változások emberi vonatkozásait, a második világháború kegyetlen eseményeinek tükrében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 5. szombat, 19:30

Kutyaévek
-mágikus játék Günter Grass regénye nyomán-

Günter Grass Kutyaévek című regénye a szerző Danzigi trilógiájának befejező műve. A cselekmény Gdanskban, a német lengyel határon elhelyezkedő szabad városban játszódik, és az egyre inkább felfokozódó, elmérgesedő német-zsidó viszonyokat vizsgálja, gyerekkori barátságok elromlását, valamint a történelem diktálta változások emberi vonatkozásait, a második világháború kegyetlen eseményeinek tükrében. A mű három központi szereplő narratíváján keresztül ismereti a háború előtti, alatti és utáni éveket. Az előadás azt a kérdést igyekszik felvetni, hogy a történelem valóban az élet tanítója-e (magistra vitae), vagy egy olyan mókuskerék amelyből nem lehetséges kijutni.Grass mágikus realizmusa a kiindulópontja annak a kísérletnek, hogy a fantasztikum megjelenítése lehetséges-e színész és közönség viszonylatában, minimális eszközhasználattal.

Játsszák:
Homonnai Katalin, Nagypál Gábor, Lovas Dániel, Sipos György, Spilák Lajos Nyakó Júlia, Pallagi Melitta

Dramaturg: Gyarmati Kata
Fény: Berta Ninett
Rendező asszisztens: Mátyás Viktória
Rendező és látványtervező: Mirko Radonjić

Bemutató: 2020. december 18.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!