Program


Kristófi János orgonaestje

Kristófi János orgonaestje

dr. Kristófi János a hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 18. péntek, 19:30

Kristófi János orgonaestje

Előadóművész: dr. Kristófi János

Kristófi János a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója. 2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A nagyváradi székesegyház orgonaművésze és karnagya. A hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

Program:
Max Reger: Introduction und Passacaglia in d Moll
Lászlóffy Zsolt (*1973): Nyárigézet
Lászlóffy Zsolt (*1973): Redivivus
Lászlóffy Zsolt (*1973): Atlantisz harangoz
César Franck: Grande Piéce Symphonique

Életrajz:
Kristófi János Zsigmond zongoratanulmányait 6 évesen kezdte szülővárosában, Nagyváradon. 1984-ben Buzás Pál tanítványaként érettségizett Kolozsvárott. 1987 óta a nagyváradi székesegyház orgonistája. Mestere az orgonajáték elsajátításában Szathmáry Lilla volt. 1991-1996 között végezte orgonatanulmányait Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc osztályában. Az egyetemi oklevél megszerzése óta a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója.
A világ sok országában lépett fel már (Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Finnország, Málta, Izrael, Norvégia, Izland, Kanada), és rendszeres vendége az erdélyi orgonakoncert sorozatoknak is (Medgyes, Segesvár, Brassó, stb.).
1995-ben alakítja meg zeneszerető fiatalokból kórusát, mely 2002-ben Michael Haydn nevét veszi fel. Együttese két ízben is meghívást nyer az olaszországi Loretóba, illetve három alkalommal a salzburgi dómba.
2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Nagy megtiszteltetés érte 2011-ben, amikor a nagymúltú váradi székesegyházi ének- és zenekarának karnagya lett.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!