Program


Kórust a templomba  - Liszt-kukacok Akadémiája - Zenészbörze

Kórust a templomba - Liszt-kukacok Akadémiája - Zenészbörze

A börze egy csodálatos és izgalmas hely, ahol mindenki megtalálja, amit keres. Ahol megy a cserebere, ahol előbb-utóbb mindenre lesz megoldás. A börze színes, változatos és nyüzsgő. Akárcsak a Zenészbörze, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiájának őszi évada.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 11:00

Liszt-kukacok Akadémiája – Zenészbörze
Kórust a templomba A Zeneakadémia saját szervezésű programja
10–15 éveseknek
Egyházi kórusművek a középkortól napjainkig

Közreműködnek az Egyházzene Tanszék hallgatói, valamint a Zeneakadémia hallgatóiból álló hangszeres kisegyüttes (betanító tanárok: Merczel György, Mizsei Zoltán, Pétery Dóra, Rajk Judit)
Mesélő: Mona Dániel

A börze egy csodálatos és izgalmas hely, ahol mindenki megtalálja, amit keres. Ahol megy a cserebere, ahol előbb-utóbb mindenre lesz megoldás. A börze színes, változatos és nyüzsgő. Akárcsak a Zenészbörze, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiájának őszi évada. A Zeneakadémia ifjúsági sorozatának vadonatúj előadásain a program vezetője, Mona Dániel zenetörténész bemutatja, milyen sokféle zenésztípus létezik, és kinek mi a „feladata” a zenei világban; kit hol, milyen közegben találhatunk meg. A szezonból nem maradhatnak ki a kórusban éneklők sem, hiszen azon túl, hogy az énekkarok bárhol képesek gyönyörű koncerteket adni – mert „csak” a hangjukra van szükségük hozzá –, nagyon fontos szerepük van az egyházi életben is. A misék és istentiszteletek tőlük lesznek még emelkedettebbek és szebbek: ők azok, akik zenéjükkel hidat képeznek Isten és a hívő közösség között – ahogyan régen, úgy napjainkban is.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Ajánló


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!