Program


Klasszikusok tükrében 2.

Klasszikusok tükrében 2.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar a 2022–2023-as évadban is folytatja a Klasszikusok tükrében című koncertsorozatot a BMC-ben. A hangversenyeken kortárs darabok, nemegyszer ősbemutatók hangzanak el – történeti kompozíciók társaságában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 7. szombat, 19:00

Klasszikusok tükrében koncertsorozat

Az idei évadban mindhárom koncerten – két-két történeti mű mellett – egy kortárs magyar mestert és tanítványát (tanítványait) ismerheti meg a közönség. A sorozat mindhárom élő mesterét (Orbán Györgyöt, Csemiczky Miklóst és Vajda Jánost) az 1980-as években felfutó magyarországi poszt- és neostílusok, a magyar klasszikus zenei posztmodern jelentős alkotóinak tartják. Az esték visszatérő házigazdája Molnár Szabolcs zenetörténész, a kortárs klasszikus zene egyik specialistája, aki médiaszemélyiségként és tanárként is ismert.

Klasszikusok tükrében 2.

A kortárs zenére fókuszáló Klasszikusok tükrében című koncertsorozat második estjén két történeti mű szólal meg: Holst egyik vonószenekari szvitje, valamint Lutosławski gyászzenéje. Gustav Holst C-dúr hangnemű, négytételes St Paul’s Suite (op. 29/2) című műve a hammersmithi (nagy-londoni) St Paul’s Girls’ School (Szent Pál Leányiskola) után kapta a nevét, Holst ugyanis 1905 és halála, 1934 között az intézmény zenei vezetője volt. A lengyel Witold Lutosławski gyászzenéje, a Musique funèbre (1958) egy igazi avantgárd kompozíció. Lutosławski műve a magyar zenetörténethez is kapcsolódik, hiszen Bartók Béla emlékének ajánlotta a szerző ezt az egyedi tizenkétfokú kompozíciós technikát alkalmazó darabot. A Klasszikusok tükrében idei koncertjein egy kortárs mester–tanítvány páros mutatkozik be. Csemiczky Miklós (*1954) Holland szvitjének magyarországi bemutatója zárja a hangversenyt, a koncert első felében pedig a Csemiczky-tanítvány Andorka Péter (*1987) darabja hallható.

Műsor:
Andorka Péter: Overture festivo (ősbemutató)
Gustav Holst: St Paul’s Suite
Andorka Péter: Danze per duo violini (ősbemutató)
Witold Lutosławski: Gyászzene
Csemiczky Miklós: Holland suite (Magyarországi bemutató)

Művészek:
Bucz Magor - házigazda
Pilz János - koncertmester

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Varázsnagymama csoda egy részben Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

Ajánló


"Elég szívesen írom, noha sokat vétek a színpad törvényei ellen. Komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás…

Charlie hazánk talán legnépszerűbb énekese. Zenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!