Program


Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

A Föld napján a négy alapelemet – víz, tűz, föld, levegő – járjuk körbe a zene nyelvén. Milyennek hallotta Händel a Temze csobogását, Strauss a Duna hullámzását, hogyan tudja szinte láthatóvá tenni Sibelius a tengerek zúgását?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 22. szombat, 19:00

A koncerten Debussy szemével láthatjuk a felhők vonulását, Mendelssohn zenéjén keresztül ismerhetjük meg a Hebridák szikláit és Liszt Ferenc dallamain keresztül élhetjük át Prométheusz szenvedését, aki a tűzzel ajándékozta meg a mitológia szerint az emberiséget.

A népszerű művekkel bejárjuk egész Európát – Angliától Magyarországig Finnország, Ausztria, Franciaország érintésével –, és a legkülönbözőbb zenei stílusirányzatokkal mutatjuk meg a négy elem és a zene találkozását.

De, aki eljön hangversenyünkre, egy különleges ötödik elemmel is találkozhat, ami nem más, mint a jövő. A zeneművek között ugyanis Dr. Rab Árpád jövőkutató tart előadást a föld és az emberiség jövőjéről, sőt, a koncert második felében a nézők kérdéseire is válaszol majd.

Zenei víziók, jövőkutatás és egy kiváló zenekar, amely idén ünnepli fennállásának 170. évfordulóját. Az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lesz a kapocs, ami összeköti az öt elemet, és felejthetetlen élménnyé varázsolja április 22-én a Föld napját.

Műsor:
Händel: Vízizene – részletek
Sibelius: Oceanides, op. 73
ifj. J. Strauss: Kék Duna – keringő, op. 314
-
Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
Debussy: Három noktürn – 1. Felhők
Liszt: Prométheusz

Vezényel: Paul Marsovszky
Előadást tart: dr. Rab Árpád, jövőkutató
Az est házigazdája: Becze Szilvia, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője

Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!