Program


Két Requiem - Orbán & Mozart / MINDENSZENTEK / Előhang 18:30
4

Két Requiem - Orbán & Mozart / MINDENSZENTEK / Előhang 18:30

Műsor:
Orbán György: Requiem
Mozart: Requiem, K. 626

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 1. szerda, 19:30

Két Requiem - Orbán & Mozart
MINDENSZENTEK

Mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.): két keresztény ünnep, amely nemcsak a hívőket, hanem a világi társadalom nagy részét is megérinti, hiszen mindkét emléknap az eltávozottakról szól: ilyenkor sokan gondolnak elhunyt szeretteikre, mások a múlandósággal néznek szembe. Mindenszentek estéjén hagyományosan hangversennyel tisztelgünk az ünnep előtt. Ezúttal két requiem hangzik fel: a magyar kortárs muzsika gyöngyszemét a klasszikus repertoár halhatatlan remeke követi. Az előadók a hazai és a külföldi zeneélet kiváló képviselői.

Az erdélyi születésű, ám 1979 óta Magyarországon élő Orbán György (1947), a Müpa 2023/2024-es szezonjában az évad zeneszerzője, a hazai kortárs zene kimagasló alakja, aki műveiben mindig közérthetőségre törekedett, különös affinitással fordulva a vokális műfajok felé, Requiemjétől tehát joggal várhat megszólító közvetlenségű élményt a zenehallgató. A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny felkérésére 2004-ben komponált gyászmise „az év komolyzenei műve” kategóriában az Artisjus-díjat is elnyerte. Mozart Requiemje a zeneszerző hattyúdala, mely köré a titokzatos mozzanatokkal körített keletkezéstörténet és a befejezetlenség szőtt legendákat. Verdi megrázó gyászmiséje előtt nem született a zenetörténetben olyan mű, amely hasonló tisztasággal és nemességgel jeleníti meg az élettől búcsúzó ember drámáját. A Magyar Rádió Zenei Együtteseihez csatlakozó vokális szólistagárdából a szoprán Kristóf Réka a Virtuózok felfedezettje, a mezzoszoprán Láng Dorottya jelentős külföldi sikerek után vált a hazai közönség kedvencévé, az alt Szilágyi Szilvia a debreceni Csokonai Színház operaprodukcióinak rendszeres közreműködője. A tenor Rab Gyula a Magyar Állami Operaház magánékese, valamint a müncheni Staatstheater am Gärtnerplatz társulatának szólistája, az orosz basszus, Alekszej Kulagin pedig a 2022-es V. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny második helyezettje volt. A karmestert, Kovács Jánost pedig minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen az ország valamennyi vezető szimfonikus zenekara élén találkozhattunk már vele.

Vezényel: Kovács János

Közreműködők:
szoprán - Kristóf Réka
mezzoszoprán - Láng Dorottya
alt - Szilágyi Szilvia
tenor - Rab Gyula
bariton - Alekszej Kulagin
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!