Program


KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

SALY NOÉMI művelődés- és gasztronómiatörténész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum nyugalmazott munkatársa és SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró, aki több mint tíz évig volt a Magyar Konyha gasztrokulturális magazin felelős szerkesztője, havonta egyszer leül beszélgetni. Konyhákról itthon és a világban, ételekről és életekről a múltban és manapság.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 7. kedd, 18:00

KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

SALY NOÉMI művelődés- és gasztronómiatörténész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum nyugalmazott munkatársa és SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró, aki több mint tíz évig volt a Magyar Konyha gasztrokulturális magazin felelős szerkesztője, havonta egyszer leül beszélgetni. Konyhákról itthon és a világban, ételekről és életekről a múltban és manapság. Az evés kultúrája, nagykanállal.

FEBRUÁR 14. HÉTFŐ 18.00
Bevezető előadás.

MÁRCIUS 21. HÉTFŐ 18.00
BÖJTI SZELEK A KONYHÁBAN

Farsang után, húsvét előtt tartották a régiek a nagyböjtöt, aminek még a mai modern világunkban is hagyománya van. No, de mit is nevezünk pontosan böjtnek, mitől tartóztatjuk meg magunkat és miért? Testi böjt nincs lelki megtisztulás nélkül, de az étkezést tekintve mi a teendő? Csak húst ne együnk, vagy halat, tojást, tejterméket sem? Csak pénteken tartsunk böjtöt? Napi többször étkezzünk, de csak egyszer lakjunk jól? Mondjunk le az alkoholról, a csokoládéról? Erről fog mesélni SALY NOÉMI
művelődés- és gasztrotörténész, akinek a tudásánál talán csak a szíve és a humora nagyobb. Beszélgetőtársa SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró. Mindent meg fogunk tudni a szerzetesek szokásairól, a népi és egyházi hagyományokról, és arról is, hogyan változott mindez az évek során, és mit érdemes ezekből ma is megtartanunk.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!