Program


Kerub
2

Kerub

Hasonló zenei érdeklődés, nyitottság, hasonló látásmód és a feszes szárnytartásban eltöltött alkotói hétköznapokból való kilépés teszi ünnepivé a Kerub formáció közös improvizációját, amely egy olyan szabad szárnyaláshoz hasonlít, amiben Semmi-de-semmi nincs előre megbeszélve, csak a zenélésre fordított idő.

Kerub

Közreműködik:
Ágoston Béla - sípok, fuvola, furaja, klarinét, szaxofonok, citerák, Akai Ewi, steel drum, tökfuvola, ének
Mizsei Zoltán - ének, zongora, szintetizátorok, klavikord, effektek
Keönch László Farkas - doromb, dobok, ütőhangszerek, gong, handpan, csörgők, udu,  talált tárgyak, agyagsíp, ének

„Október 12. – feneketlen teknő: az év 285. (szökőévben 286.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 80 nap van hátra.  A Kerub koncert egy olyan improvizáció, aminek játékideje 80 perc – mintha egy perc egy nap történése lenne, így teszünk meg 80 napot a föld körül... Izgalmas és aztán BUÉK!” – így ajánlotta a Kerub soron következő koncertjét Ágoston Béla, a zenekar egyik jól ismert multiinstrumentalistája.

A trió szimbiózisában suhanó zenének kizárólag az együttlét az ihlető forrása. Törékeny repülő módusz ez a kortárs improvizációs technikákra épülő zenés lelki gyakorlat, de közös nyelvet beszélnek, hallják egymást. A keruboknak négy arca van, nekik három. Talán a negyedik arc egy általuk felidézett Ős, aki hangjaikban szól a hallgatóhoz.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld…

Ítélet két részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása

Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik.…