Program


Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A Budapest 150 programsorozat keretén belül tavasszal és nyáron három különleges ismeretterjesztő előadást láthatnak a KMO-ban, Katona Csaba történész tolmácsolásában.

 több

Aktuális előadások



A májusi előadásunk címe:

Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A XIX. századra a városlakó, polgári rétegek körében megformálódott a tudatosan pihenésre fordított idő, a szabadidő fogalma. Ennek fontos eleme volt, hogy kiszakadjanak megszokott életvitelükből, lehetőleg fizikailag is eltávolodva lakó- és munkahelyükről. A Balaton így vált vonzóvá, de a 19. század derekán még csak Balatonfüred. Ide sem a tó vize, hanem a forrásvíz, a Savanyúvíz miatt jártak a gyógyulni vágyók, majd az igényeiket kiszolgáló infrastruktúrát kihasználandó immár az egészséges, szórakozni vágyó emberek is. A század végére pedig már a Balaton vize lett a fő vonzerő, így a tó egésze nyaralóhellyé lépett elő. Kik nyaraltak a Balatonnál, honnan jöttek, mivel töltötték idejüket a víznél? Az előadás erre keres és ad választ.

Ajánló


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Sopronban a Tánc Világnapját megalapítása óta minden évben megünnepeljük egy olyan műsorral, ahol a város tánccal foglalkozó csoportjai lépnek fel.

Országos Modern és Kortárs Táncművészeti Verseny A Berczik Sára Budai Táncklub szervezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!