Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa

A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 3. vasárnap, 21:00

KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Németh Zsuzsa

Műsor:
J. S. Bach: d-moll („dór”) toccata, BWV 538/1
Böhm: Vater unser im Himmelreich, IGB 22
Tournemire-Duruflé: Victimae paschali laudes
Franck: h-moll korál
Oortmerssen: Nun ruhen alle Wälder
Duruflé: Prelúdium és fúga Alain nevére, op. 7

A Müpa kezdettől feladatának tekinti, hogy új koncerttípusok bevezetésével megújítsa a hagyományos klasszikus zenei hangversenyek világát. Ilyen jótékonyan formabontó program a Karzatkoncert is, amely Fassang László kezdeményezése nyomán született. A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

A Karzatkoncertek meghatározó tulajdonsága, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amelyet a közönség eddig mindig a mennyezet alatt, a magasban látott, leereszkedik, s ettől a jelenlévők mintha egy másik teremben találnák magukat: megváltozik a látvány, megváltozik az akusztika. Minden a bensőséges hangulat megteremtését segíti: az is, hogy a hallgatók közel kerülhetnek az orgonához, hiszen az emeleti karzatokon foglalhatnak helyet - végtére is karzatkoncertre jöttek! -, no meg persze az is, hogy a hangversenyek rövidebbek a szokottnál, és ahogy Fassang László fogalmaz, olyan művek szólalnak meg, amelyeket a szólista egy lakatlan szigetre utazó jóbarát hátizsákjába tenne. Csupa örömzene! Németh Zsuzsa esetében ez Bach, Böhm, Tournemire, Franck, Oortmerssen és Duruflé darabjait jelenti. A fiatal orgonaművésznő 2016-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona és egyházzene szakán, tavaly pedig megkapta doktori fokozatát is. 2022 óta az Evangélikus Énekeskönyv-megújítás munkatársa, valamint a Budaörsi Evangélikus Gyülekezet orgonistája. Fontos szerepet tölt be életében a tanítás: részben a Fóti Evangélikus Kántorképző Intézetben, részben Budapesten oktatja növendékeit.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ádám Jenő azonos című műve nyomán MAGYAR KARÁCSONY Dalmű két képben, egy részben, magyar nyelven

Ajánló


A Nótás Mikulás című előadásban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!