Program


Karosi Júlia Quartet
3

Karosi Júlia Quartet

Karosi Júlia előadásában Kodály Epigrammái, a Mikrokozmosz darabjai és Bartók döbbenetesen gyönyörű kórusműve, a Bánat is olyan, az improvizációra és kísérletezésre egyaránt alkalmas, közép-európai örökzöldeknek hatnak, mint Gershwin mára sztenderdizálódott művei, a Summertime vagy az I got the Rhythm.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 12. csütörtök, 20:00

Karosi Júlia Quartet

Közreműködik:
Tálas Áron - zongora
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Varga Bendegúz - dob
Karosi Júlia - ének

Karosi Júlia egyéni hangvételű vokális műsorával a hazai és külföldi színpadokat is bejárta az elmúlt évtizedben. Az énekesnő a klasszikus zene felől érkezett a jazzbe, ami nemcsak magas szintű énektechnikájában, kifejező tónusaiban, de választott zenei világában és repertoárjában is nyomot hagyott. Saját szerzeményei mellett előszeretettel nyúl népdalokhoz és klasszikus szerzők darabjaihoz Bartóktól, Kodályon át Gershwinig – azonban ezekben az átiratokban is mindig a személyesség érdekli, az, amit a jazz eszközkészletének segítségével saját magáról és mai világunkról elmesélhet. Előadásában Kodály Epigrammái, a Mikrokozmosz darabjai és Bartók döbbenetesen gyönyörű kórusműve, a Bánat is olyan, az improvizációra és kísérletezésre egyaránt alkalmas, közép-európai örökzöldeknek hatnak, mint Gershwin mára sztenderdizálódott művei, a Summertime vagy az I got the Rhythm.
Mindezen zenei inspirációk esszenciája pedig az énekesnő saját szerzeményeiben hallható: a Hidden Roots, a Stroller of the City Streets, valamint a 2020-ban megjelent, nemzetközi szaklapok által méltatott Without Dimensions című, szerzői albumok dalai a kiváló alkotó- és zenésztársakkal közös munka során válnak igazán sajáttá, olyan jazzdarabokká, amelyek bármely színpadon megállják a helyüket Japántól New York-ig.

Karosi Júlia Without Dimensions című albumán állandó magyar zenésztársai mellett a többszörös Grammy-díjas New York-i gitáros, Ben Monder közreműködött. A dalok egyedi megközelítésben adnak betekintést zenei örökségünkbe, hiszen Júlia saját szerzeményei Bartók és Kodály műveinek átdolgozásaival lépnek fúzióra. A lemez komoly szakmai elismeréseket kapott külföldön: a Jazz Weekly oldalán a hét albumának választották, amerikai és a legjelentősebb német nyelvű jazz-magazinok pozitív kritikája mellett a BBC Music Magazine is négy csillagosra értékelte.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!