Program


Káoszból rend - A Magyar őstörténet megoldása

Káoszból rend - A Magyar őstörténet megoldása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 23. kedd, 18:00

Járt-e nyelvcserével a hunok betelepedése a Kárpát-medencébe? Honnan érkeztek földműves néptömegek – és honnan nem? Kikkel érkezett a magyar nyelv? Őseink-e a hunok és szkíták? Hol volt a magyar őshaza? Melyik nyelv peremnyelvei a finnféle nyelvek? Ezekre a kérdésekre fogok válaszolni, sorjában ismertetve az őstörténet tényeit.

A finnféle nyelvek alapvetően a magyar nyelv kőkori peremnyelvei. A magyar őshaza az Örmény-felföld. A Felföldről indultak Mezopotámiába a sumerek ősei is. A magyarok nem a sumerektől származnak, hanem a kultúrahordozó sumer kisebbség származik a magyaroktól. A magyar nyelv a korai földművesekkel a Felföldről érkezett a Medencébe, tovább fejlesztve az itteni finnféle nyelvet Nemzetünk és nyelvünk megtartója döntően a parasztság volt. A Felföldről keltek útra a szkíták ősei – távoli utódaik a Medencébe érkező hunok. Utolsó hullámuk a honfoglaló Árpád népe volt.

Előadó: Deák István, négy gyermekes családapa, biológia-földrajz tanár, őstörténet kutató

Ajánlatunk


A Ki ölte meg az apámat egy intim történet, mégis a politikai környezet és a társadalmi felelősség kérdése áll a középpontban. Az előadás arra tesz kísérletet, hogy ötvözze a bábszínházat a kortárs tánccal, a szövegkórust a politikai kiáltvánnyal és az alkotók személyes vallomásaival.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november…

Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!