Program


Kamea Dance Company: Máté passió 2727
9

Kamea Dance Company: Máté passió 2727

Az emberiség még mindig fájdalmasan, zavarodottan, siránkozva várja a Messiást? Felkészültünk-e a megváltóra?
Tamir Ginz kortárs interpretációja Johann Sebastian Bach Máté-passiójából (BWV 244) egy mestermű, amely világszerte elragadó kritikákat kapott.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 7. péntek, 19:00

Előadó: Kamea Dance Company (Izrael)
Előadás címe: Máté-passió 2727

Zene: Johann Sebastian Bach
Koreográfia: Tamir Ginz

Leíírás a társulatról:
A Kamea Dance Company, az izraeli tánc ’szerencsehozó talizmánja’ az elmúlt két évtizedben világszerte meghódította a közönséget. A társulatot egyedülálló stílusáról ismerik, amely erős drámai témákat és intenzív, virtuóz mozgást ötvöz. Tamir Ginz művészeti vezető színes és expresszív koreográfiáiban gazdag rétegvilágot teremt. A Kamea Dance Company sokoldalú és szenvedélyes táncosnak ad otthont, székhelye az izraeli Beer Sheva, a Negev fővárosa. A társulat gazdag repertoárjában nemzetközileg elismert vendégkoreográfusok művei is szerepelnek.

Máté-passió 2727
Az emberiség még mindig fájdalmasan, zavarodottan, siránkozva várja a Messiást? Felkészültünk-e a megváltóra?
Tamir Ginz kortárs interpretációja Johann Sebastian Bach Máté-passiójából (BWV 244) egy mestermű, amely világszerte elragadó kritikákat kapott.
"Izraeli zsidó koreográfusként, holokauszt-túlélők fiaként célom, hogy ezzel a koreográfiával hidat építsek a nemzetek és vallások között. Ebben az új világban, ahol mindenki Jézus, és Jézus közülünk való...". - Tamir Ginz

Tamir Ginz-ről:
- A Kamea Dance Company művészeti igazgatója és rezidens koreográfusa
- Izraeli és külföldi táncművészeti képzése után Tamir Ginz a Haifa Balettben táncművészként dolgozott, majd Ohad Naharin művészeti vezetésével a Batsheva Dance Company táncosa volt.
- Ginz volt a tel-avivi Bat-Dor Dance Company rezidens koreográfusa és a Bat-Dor Táncstúdió kortárs tánctagozatának vezető tanára (1991-2001). A Bat-Dor számára készített első koreográfiájával, a ’Platform 1’-gyel elnyerte 1997-ben a dániai Albert Gaubier-díjat. 2002-ben elhagyta a Bat-Dor Tel-Avivot, hogy Daniella Schapira-val megalapítsa a Kamea Dance Company-t.
- Ginz munkája ötvöz egy egyéni táncstílust és az ő személyes vallomását, amelynek kombinációi erős drámai darabokat eredményeznek.
- Ginz visszatért a színpadra, hogy a Kameával táncoljon a ’Secret Garden’ és a ’Limelight’ című előadásokban.
- Ginz angol nyelvészet és irodalom és szociológia szakon szerzett diplomát a Haifai Egyetemen, valamint táncpedagógusi diplomát a Kibbutz Állami Szemináriumi Főiskolán.
- Ginz kortárs táncot tanított Izrael számos vezető iskolájában.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!