Program


Irodalmi Szalon Juhász Annával

Irodalmi Szalon Juhász Annával

Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 12. szerda, 19:00

11 ÉVES GÁLA - ÜNNEPI EST AZ IRODALMI SZALONNAL

11 éves az Irodalmi Szalon, Újbuda legendás irodalmi műhelye. Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett. Célja a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A munka elismeréséül 2017-ben elnyerte a Highlights of Hungary díjat. A havonta megrendezendő irodalmi, zenés összejövetelek sorozata Juhász Anna irodalmár, kulturális manager ötlete alapján valósul meg.

A Szalon tavalyi, jubileumi estjét a Karinthy Színházban rendezte volna meg, de a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani.

Idén november 17-én, szerda este  a Szalon 11 éves Gálaműsorával készülünk, a Karinthy Színházban. A programon lesz kortárs irodalom: új kötetét mutatja be Fábián Janka és Sal Endre, ezekkel a kötetekkel kalandozhatunk a reformkori Anna-bál világába és 51 színházi történet közé, majd a klasszikus irodalom, a századfordulós kávéházi életről Fráter Zoltán irodalomtörténész mesél - bemutatva barátságokat: Karinthy Frigyest, Kosztolányi Dezsőt és Tersánszky Józsi Jenőt is. Az esten a hamarosan bemutatásra kerülő Frici&Aranak film női főszereplői is érkeznek, míg a programot a 100 éve született Pilinszky János költő megidézésével zárjuk - beszélgetéssel és koncerttel.

Fellépő vendégek:
Fábián Janka író, N. Kulcsár Ildikó újságíró, író, Tenki Dalma színművész, Sal Endre újságíró, író,
Fráter Zoltán irodalomtörténész, Szakács Hajnalka színművész, Balázs Andrea színművész,
Eke Angéla színművész, Páder Petra színművész, a Verseitek Dallama: Skoperda Nóra és Nagy Gergő

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

FONTOS INFORMÁCIÓ:
Ha nem váltották vissza a tavaly vásárolt jegyeiket, az érvényes az idei Gálára is!
Ha megvan a jegy, írjanak egy e-mailt az anna.irodalmiszalon@gmail.com címre ennek megerősítéséről.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!