Program


Jónás könyve
4

Jónás könyve

Fizikai színházi előadás Babits Mihály azonos című elbeszélő költeménye,
valamint versek és vendégszövegek felhasználásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 7. hétfő, 17:00

JÓNÁS KÖNYVE

Sokan sokféleképpen magyarázták már az égi hatalom és a Próféta viszonyát. Legutóbb az isteni Szót a Történelemmel és a Lelkiismerettel azonosították. De hol marad Jónás, az Akarat szentje, előbb a nem-akarásé, aztán a túlvilági parancsot túllicitáló Akarásé, és főleg hol rejtőzködik Babits, az ősi bibliai hálaadó ima új megszólaltatója? Aki a hivatást a hűséggel azonosítva végül is elmondhatja magáról: „Nem az énekes szüli a dalt, a dal szüli énekesét.”

Jónás egy szökött próféta, fülöncsípett, visszacibált, majdhogynem méltatlan igehirdető. Egy botcsinálta hős, egy kudarc-hős, nem is elbukó, hanem megszégyenített hős. Isten balekja. Mégis hős. Éppen a tények ősi dramaturgiája folytán válik személye hitelessé. Rongyos ruhájú figurájának harca Ninive ellen abszurd, de mi ez ahhoz a harchoz képest, amit önmagával és az Úrral kell megharcolnia? Dicsteljes eposz, fejezet a törhetetlen vértanúk legendáiból.

Szereplők: Auksz Éva, Csadi Zoltán, Sipos Áron, Hajnal János, Kiss Attila, Kecskés Tímea, Tőkés Imola

Zeneszerző: Sulyok Benedek
Díszlet-jelmez: Rákay Tamás
Szövegkönyv: Csadi Zoltán
Koreográfusasszisztens: Tőkés Imola
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

Előadás hossza: 1 óra szünet nélkül

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!