Program


Jolana Slavikova dalestje - Versenygyőztesek

Jolana Slavikova dalestje - Versenygyőztesek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 9. csütörtök, 19:00

Kebych bola jahodú – morva népdal
Janáček: Morva népköltészet dalokban – 2. Stálosť, 32. Záře od milého, 33. Polajka, 44. Věrnosť, 3. Lavečka, 28. Loučení, 18. Koníčky milého
Oh, Danny boy – ír népdal
Ravel: Chants populaires
Komitasz: Krunk
Sosztakovics: Két románc, op. 84
Reggel a Kaukázusban
Prokofjev: 9. (C-dúr) zongoraszonáta, op. 103 – 3. Andante tranquillo
Ej, lásko lásko – cseh népdal
Liszt: A három cigány
de Falla: Hét spanyol népdal
Debussy: Metszetek – 3. Kertek az esőben
Bartók: Falun, BB 87b

Jolana Slavikova (mezzoszoprán), Kéry Tamás (zongora)

Versenygyőztesek című sorozatában a Zeneakadémia két olyan operaénekest is önálló esten mutat be, akik a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőseként hívták fel magukra a figyelmet. A cseh Jolana Slavikova a legutóbbi, 2022-es megmérettetésen három elismerésben is részesült: ő vehette át az ekkor először odaítélt, 10 000 euróval járó Köztársasági elnöki különdíjat a verseny névjegyének számító, kötelezően választandó Liszt-dalok legjobb előadójaként, valamint két magyarországi fellépési lehetőséget kapott, egyiket a Zeneakadémiától. A mezzoszoprán hangversenyének műsorát különböző nemzetek népdalaiból, valamint népzenei ihletésű műdalokból válogatta össze a Kaukázustól a magyar, cseh, francia és spanyol területeken át egészen az Ír-szigetig.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!