Program


Jmo Jan Galega Brönnimann – Moussa Cissokho – Omri Hason: Three Countries One Language (CH/SN/IL)
2

Jmo Jan Galega Brönnimann – Moussa Cissokho – Omri Hason: Three Countries One Language (CH/SN/IL)

A trió felejthetetlen élő koncertjein a varázslatos átlényegülés pillanatai és robbanásszerű ritmikai tetőpontok egyensúlyozzák ki egymást. A JMO zenéjét hallgatni megunhatatlan kaland, amely a különböző zenei hagyományok összeolvasztásának éppúgy köszönhető, mint a zenekar egyedülálló felállásának, illetve a népi dallamok és ritmusok gazdagságának.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 6. csütörtök, 20:00

JMO Jan Galega Brönnimann – Moussa Cissokho – Omri Hason (CH/SN/IL)

Közreműködik:
Jan Galega Brönnimann – alt-, basszus és kontrabasszus-klarinét, szopránszaxofon
Moussa Cissokho - kora, ének, beszélő dob
Omri Hason - ütőhangszerek, hang drum, kalimba

A három különböző országból származó, mégis egy nyelvet beszélő Jan Galega Brönnimann (Svájc), Moussa Cissokho (Szenegál) és Omri Hason (Izrael) zenéje a történetmesélés művészetéből táplálkozik. A trió az afrikai, európai és közel-keleti tradicionális és modern zenei stílusok ötvözésével teremt feszültséget. A kora (26 húros afrikai hárfa) ragyogó hangja a basszusklarinét melegségével és a keleti ütőhangszerek különleges hangzásvilágával találkozik. A trió második lemezének címe, Tandoula Tala mandinka nyelven – Szenegál hivatalos, Gambia és Mali egyik beszélt nyelvében – annyit tesz, „nincsenek határok”. A felvételen szereplő szerzeményeket a három zenész írta, így azok tükrözik mindannyiuk színes kulturális hátterét.

Jan Galega Brönnimann (szaxofon, basszus-, kontrabasszus- és altklarinét, valamint elektronika) szabadúszó zenészként és zeneszerzőként dolgozik. Évek óta a jazz- és világzenei színtér aktív szereplője, aki innovatív és élvonalbeli produkcióiról vált híressé. Zeneszerzőként és hangszerjátékosként olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Nils Petter Molvaer, Sidsel Endresen, Pierre Favre, Saadet Türköz, Eddie Floyd, Eivind Aarset, Round Table Knights Baba Salah, Aly Keïta és Kenny Werner. A világ minden táján turnézik, leginkább saját zenekara, a Brink Man Ship frontembereként, valamint az A.Spell nevű world beat trióval való együttműködéséről ismert.

A szenegáli Prince Moussa Cissokho kivételes adottságokkal megáldott korajátékos, énekes és zeneszerző. Egy híres nyugat-afrikai krónikás (griot) családban született és nevelkedett, édesapja korán elkezdte tanítani a mesterségre, és magával vitte utazásaira Szenegálban, hogy segédkezzen a hagyományos szertartásokon. 13 éves korában beválasztották a Szenegáli Nemzeti Balettbe. Bejárta egész Európát, Ázsiát, Amerikát és Afrikát. Moussa Cissokho jelenleg Ausztriában él, és különböző zenészekkel dolgozik együtt mind Afrikában, mind Európában.

Omri Hason Izraelben született és nőtt fel. Tízéves korában kezdett el dobolni, a dobfelszereléstől fordult a kézi dobok, a zarb, a darbuka és a keretes dob felé. Első zenei szenvedélyei a gazdag multikulturális környezetből fakadtak. Később India ritmikai nyelve is mélyen befolyásolta játékát, ahogyan az iráni mesternél, Djamchid Chemirani dobosnál eltöltött évek is. 1986 óta Svájcban él, a tanítás mellett különböző jazz- és világzenei együttesekkel lép fel és készít felvételeket. Omri alapította a Kedem Ensemble és a Modus Quartet együtteseket, amelyekben több különböző zenei kultúrából származó zenészek játszanak.

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új családi előadásával az intézmény.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol…

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!