Program


Jimi Hendrix – a gitár határain túl

Jimi Hendrix – a gitár határain túl

Gimesy Péter művészettörténész rocktörténeti előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 18:31

 

Gimesy Péter művészettörténész öt részes rocktörténeti előadás-sorozata minden alkalommal egy különleges és a zene történetében fordulópontnak számító életművet ismertet. Ezek az előadók és ezek a lemezek ma már megkerülhetetlenek. Az előadások az 1967-es évet veszik kiindulópontnak, amikor rengeteg később meghatározóvá váló zenei stílus kezdődött. Sorozatunk a mára klasszikussá vált életművekkel foglalkozik, vagyis a Beatles, a Doors, Janis Joplin, Jimi Hendrix és a Pink Floyd életművéről lesz szó.

A rocktörténet egyik legjelentősebb debütáló albuma kerül sorra ismét az 1967-es évből. Jimi Hendrix első lemezén több műfaj alapjait rakta le. Az előadás során dalról dalra haladva ismerhetjük meg az Are You Experienced című lemezt, valamint Hendrix rövid és rendkívül nagy hatású karrierjét.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!