Program


Hommage a Jeney - Itt és most -

Hommage a Jeney - Itt és most -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: december 2. szombat, 19:00

Jeney: Arupa

Jeney: Zongoradarabok
Csalog Gábor (zongora)
Jeney: Majd, ha leírjátok, eljövök
Rácz Zoltán
Jeney: Wohin?
Anima Musicae Kamarazenakar
Vezényel: Rácz Zoltán

SZÜNET

Cage: Three2
Bojtos Károly, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán (ütőhangszerek)
Jeney: Fantasia su una nota (14 tagú kamaraegyüttesre)
Csalog Gábor, Kemenes András (zongora), Lukács Miklós (cimbalom), Váczi Zoltán, Schlanger Tamás, Bojtos Károly (ütőhangszerek)
Anima Musicae Kamarazenakar
Vezényel: Rácz Zoltán

Idén március 4-én lett volna 80 éves Jeney Zoltán, a Zeneakadémia egykori tanszékvezető tanára, a magyar kortárs zenei élet megkerülhetetlen alakja. Nekrológjában négy évvel ezelőtt így emlékezett meg Vigh Andrea, az egyetem rektora az alkotó Jeneyről: „Bár lételeme volt a zenei kísérletezés, az újdonság kutatása, hihetetlen mélységben ismerte a zenei hagyományt”, a tanár Jeneyről pedig így vélekedett: „… rendkívül erős esztétikai világképe volt, azt azonban soha nem erőltette rá növendékeire. Azt szerette volna, ha megtalálják a saját útjukat.” Alma matere szóló- és kamaraesttel adózik a mester emlékének: megszólal több szólózongoraműve, szöveges variációra épülő ikonikus darabja (Majd, ha leírjátok, eljövök), a Halotti szertartás egy részlete, a nyolcvanas évek termésének két meghatározó ensemble-kompozíciója (Arupa, Fantasia su una nota) és az iraki háborúra reflektáló torzított Beethoven-Örömódája (Wohin?).

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán

Georg Friedrich Händel – Wolfgang Amadeus Mozart MESSIÁS – koncertszerű előadás Oratórium három részben, szünet nélkül, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Ki ne ismerné a Charles Dickens tollából származó szegény árva kisfiú történetét? Twist Olivér felkavaró kalandjai most musical formájában elevenednek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!