Program


„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

Irodalmi és színházi est Fehér Renátóval, Tasnádi Istvánnal, Vidovszky Györggyel és a Kolibri Színházzal

Aktuális előadások



„A Budapest Nagyregényben huszonhárom kortárs szerző dolgozta fel Budapest huszonhárom kerületének történeteit. A hatodik fejezet szerzője Fehér Renátó, író foglalkozású terézvárosi lakos. Az általa írt Kaleidoszkóp című fejezetben drónmagasból, mozgólépcsős összepillantásokból és gangmorajból épül meg, amit az otthonunknak hívunk. Mi látszik a Ferdinánd hídról a nyárutóban? Kivel osztoznánk a terézvárosi többes szám első személyben? Mit üzen a mának Puczi Béla? Evett-e a Westend Udvarban Kurt Cobain? Mire emlékszel abból a westbalkános éjszakából? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorjáznak a Budapest Nagyregény hatodik fejezetében. Ki térképezi fel Terézvárost? Mi, mindannyian. A haza nőnevű tulajdonnév. Teréz.”

Ezt a fejezetet írta át Tasnádi István színházi audio-sétává, amelyet Urbán legendák: A tartozás címmel Vidovszky György rendezésében mutat be május 4-én a Kolibri Színház.

Az „Itthon vagyunk” című est során az alkotók megbeszélik, hogyan kelt életre a Kaleidoszkóp című fejezet, hogyan jutott el a Budapest Nagyregényből Terézváros utcáira az előadásnak köszönhetően.

Közreműködnek a Kolibri Színház színészei.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!