Program


Itáliai utazás: A nő illata

Itáliai utazás: A nő illata

Prufomo di donna
olasz romantikus dráma, 99 perc, 1974
olasz nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 6. kedd, 19:30

Rendező: Dino Risi

Szereplők: Vittorio Gassman, Alessandro Momo, Agostina Belli

 

Az Itáliai utazás sorozat 2022/23-as évadának nyitó előadása

A sorozat teljes programja 2022. november 30-án válik elérhetővé. A program együttműködő partnere a budapesti Olasz Kultúrintézet, támogatónk pedig a Nemzeti Kulturális Alap.

Folytatódik Itáliai utazás sorozatunk, amelynek új évadában 14 régi és új olasz filmet vetítünk majd kéthetente. A nyitány mindjárt egy klasszikus alkotás, amelyet az éppen 100 éve született Vittorio Gassman tiszteletére tűztünk műsorra. A nő illata Dino Risi nagyhatású melodrámája, amelyben Gassman egy nyugalmazott ezredest alakít, aki egy szerencsétlen robbanás következtében elvesztette látását és bal kezét. Egy nap elhatározza, hogy Nápolyba utazik azzal a titkos céllal, hogy bajtársával, aki szintén megvakult a robbanásban, véget vessenek az életüknek. Az útra egy tisztnövendéket (Alessandro Momo) rendelnek mellé, akit a kapitány csak Cicciónak hajlandó szólítani. A világról sarkos véleményt alkotó, a nőkért bolonduló ezredes személyisége magával ragadja Cicciót, akinek a nagy utazás egyben az élet nagy iskolája is, sok humorral, érzelmekkel és - illatokkal.

Vittorio Gassmann élete egyik legjobb alakítását nyúltja ebben a csodálatos filmben, amelyet utóbb kissé háttérbe szorított a belőle készült, szintén kitűnő amerikai remake Al Pacinóval. Az olasz eredeti azonban meghatóbb, ezért sokak szívéhez közelebb áll, és még szerethetőbbé teszi Trovajoli zenéje, valamint az a szomorú tény, hogy a Cicciót alakító Alessandro Momo nem sokkal a forgatás után motorbalesetben meghalt.

A filmet olasz nyelven, magyar felirattal vetítjük.

***

Dopo aver perso la vista e aver riportato gravi danni alla mano sinistra in seguito all'esplosione accidentale di una granata, il capitano Fausto Consolo (Vittorio Gassmann) - ormai in pensione - si reca a Napoli per trovare l'amico Vincenzo, anch'esso rimasto cieco per l'esplosione.
Stanchi della loro menomazione, i due soldati hanno deciso di suicidarsi. Per completare il lungo viaggio Fausto si fa accompagnare da Giovanni Bertazzi (Alessandro Momo), una giovane recluta, che gli è stata assegnata come attendente, e che il capitano cieco soprannomina Ciccio. Partiti da Torino, i due si fermano prima a Genova e poi a Roma, prima di giungere nel capoluogo partenopeo. Fausto é scorbutico e dittatoriale, interessato unicamente alle prostitute, ma tra lui e il ragazzo nascerà un rapporto ricco di sfumature e per Giovanni sarà l'occasione per crescere.
Il film ottenne 2 candidature ai Premi Oscar, fu premiato al Festival di Cannes, vinse un Nastro d'Argento e 2 David di Donatello.

Ajánlatunk


A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak szellemiségét. A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

A Pintér Béla és Társulata tavalyi, nagysikerű bemutatója, a társulat tagjai mellett Rezes Judit, Szabó-Kimmel Tamás és Gálvölgyi János közreműködésével.

Ajánló


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!